Range Rover Velar, elektrische opvolger voor 2025

De elektrische Range Rover zou nog dit jaar ten tonele moeten verschijnen, maar JLR wacht natuurlijk niet op de lancering van dat model om zijn tweede EV voor te bereiden. Een SUV die er duidelijk dynamisch uitziet, met een uitgestrekte look die onze spionnen hebben kunnen vastleggen tijdens wintertests. Dit moet de opvolger worden van de Velar in het huidige gamma van de Britse constructeur, voor de komst van een kleine ‘Defender Sport’ die ook op batterijen zou moeten rijden.

EMA in plaats van MLA voor de Range Rover Velar EV

Deze nieuwe Velar werpt zich daarmee op als een concurrent van de recent onthulde elektrische Porsche Macan. Daarvoor kan hij rekenen op het gloednieuwe Electrified Modular Architecture (EMA) van de Britse groep, dat speciaal is ontwikkeld voor de nieuwe elektrische modellen. Een architectuur die dynamischer is en eerder is gericht op straatgebruik dan het MLA-platform van de huidige Range Rover, die dit jaar dus nog wordt geëlektrificeerd.

Productiestart in 2025

De productie van deze elektrische opvolger van de Velar zou nog steeds in Engeland moeten plaatsvinden, met een geplande start in 2025. Nadien zou hij vergezeld moeten worden door de kleine elektrische Defender Sport in 2026 of 2027. Ondanks zijn naderende lancering, is er nog maar weinig bekend over dit nieuwe model, te beginnen met zijn naam. Er is namelijk nog geen enkele bevestiging dat de elektrische SUV op deze foto’s nog steeds als Velar door het leven zal gaan…

Bron: vroom.be