Nieuwe Range Rover onder handen genomen door Mansory

Vind je het uiterlijk van de nieuwe Range Rover een beetje te klassiek, en vraag je je af of je hem niet kan krijgen in een iets opvallender kleedje? Tuning is niet echt het kopje thee van het Britse Jaguar Land Rover, maar ‘gelukkig’ zijn er tuners zoals Mansory die het met alle plezier doen. Het Duitse tuningbedrijf heeft namelijk net de modificaties onthuld die speciaal voor de nieuwe Range Rover zijn ontwikkeld, en we overdrijven niet als we zeggen dat het resultaat zal opvallen op straat!

Het is al lang bekend dat subtiliteit en elegantie geen deel uitmaken van het woordenboek van Mansory. De bodykit die het bedrijf aanbiedt voor de grote Range Rover is daar geen uitzondering op… of je er nu fan van bent of niet. Op het menu: een hertekende grille, veel carbon, een grotere achterspoiler bovenop de kofferklep, een enorme diffusor achteraan, een motorkap vol sleuven en vooral imposante 24-duims velgen waarvoor de wielkasten voor- en achteraan verbreed moesten worden.

Mansory biedt ook personalisatiemogelijkheden aan voor het interieur van de Range Rover. Zo kan je bijvoorbeeld sierelementen krijgen van carbon en pedalen van aluminium, maar je kan ook kiezen voor een volledig nieuwe bekleding in een kleur leer naar wens.

PowerBox

Standaard maakt de Range Rover P530 gebruik van een 4,4 liter-V8 van BMW, die een piekvermogen van 530 pk ontwikkelt. Mansory heeft daar echter ook een tuningkit voor in de vorm van een PowerBox, die het vermogen tot 620 pk doet toenemen dankzij een chiptuning en een sportuitlaatsysteem waarvan de vier dikke pijpen nog maar net door de gaten van de diffusor passen. De achtcilinder drijft natuurlijk nog steeds de vier wielen aan via een 8-trapsautomaat.

De prijs? Dat hangt natuurlijk af van hoeveel opties je hebt gekozen bij de Duitse tuner. Maar weet dat carbon en een op maat gemaakte bekleding niet goedkoop zijn.

Bron: vroom.be