De opvolger 2026 van de Range Rover Velar gespot als EV

JLR is gespot tijdens het testen van een elektrische variant voor haar Range Rover familie van luxe SUV’s.

Het is bekend dat JLR van plan is om later dit jaar een elektrische versie van haar iconische Range Rover te onthullen, maar dat is niet het voertuig dat hier te zien is. De elektrische Range Rover zal qua design overeenkomen met zijn door benzine aangedreven variant, misschien met een paar aanpassingen aan de voorkant om de aerodynamische efficiëntie te verbeteren.

De hier getoonde auto is veel lager en slanker dan de Range Rover, wat doet vermoeden dat het om een opvolger van de huidige Range Rover Velar zou kunnen gaan. De Velar is sinds modeljaar 2018 te koop en is binnenkort aan vervanging toe.

Volgens de fotograaf van Motor Authority zag het prototype er langer uit dan de huidige Velar en was mogelijk lang genoeg om een derde rij zetels te bevatten.

2026 Range Rover Velar successor spy shots – Photo credit: Baldauf

JLR zei afgelopen voorjaar dat het nieuwe EMA-platform (Electrified Modular Architecture), dat wordt ontwikkeld voor kleinere SUV’s, in 2025 zijn eerste model zou voortbrengen en dat het model deel zou uitmaken van de Range Rover-familie. Waarschijnlijk is dat het voertuig dat hier wordt getest.

Het EMA-platform zal ook worden gebruikt voor de volgende generatie van de Range Rover Evoque en de aanverwante Discovery Sport.

JLR beschikt ook over het MLA-platform voor grotere SUV’s. Het MLA maakte zijn debuut in de nieuwste Range Rover en ligt ook aan de basis van de nieuwste Range Rover Sport.

Gezien het verwachte debuut van de nieuwe SUV in 2025, is het waarschijnlijk dat hij in 2026 in de VS zal worden uitgebracht.