Vergeten concept: Range Stormer, de meest spectaculaire Land Rover van allemaal?

Land Rover bracht deze Stormer mee naar het autosalon van Detroit in 2004. Met deze spectaculaire conceptcar kondigde het merk de designrichting aan van zijn toekomstige modellen. En hoewel de algemene vorm duidelijk doet denken aan de blokvormige bolides die het merk heeft gebouwd, springen er toch een aantal opvallende details in het oog. Kijk maar naar de twee deuren (een hoedtik naar de originele Range Rover van 1970 tot 1981) die naar… voren openen, de voor die tijd krankzinnig grote velgen van 22 inch en de verhoogde motorkap, die donder en bliksem belooft…

V8 met compressor

En deze Range Stormer stelt dan ook niet teleur: onder de motorkap deelt hij zijn V8 met de Jaguar XKR, met een compressor die hard blaast en een topsnelheid van 250 km/u belooft! Een ongeziene prestatie voor een auto van het merk, die ook de evolutie van Land Rover naar meer straatgerichte auto’s aangeeft. Gedaan met de compromisloze offroaders (hoewel de Stormer ook hier zeer competent zou moeten zijn), Land Rover heeft voortaan begrepen dat zijn modellen ook op de weg moeten schitteren!

Ontstaan van de Range Rover Sport

Voor Land Rover is de Range Stormer een belangrijke conceptcar, aangezien het de komst van een sportief model in zijn gamma aankondigde, tot dan toe een ongehoord idee. Een jaar later kwam de Range Rover Sport op de markt, een bijzonder succesvolle auto, waarvan we vorig jaar de derde generatie konden ontdekken.