Unidevelop realiseert exclusieve vastgoedprojecten,“We gaan op zoek naar toplocaties”

De bouwprojecten van Unidevelop zijn duurzaam en toekomstgericht. Er wordt gewerkt met hoogstaande materialen, de afwerking is tot in de details en van topkwaliteit. Unidevelop ontwikkelt in heel Vlaanderen en onder meer in Knokke-Heist lopen er uitzonderlijke projecten.

Unidevelop is een nog vrij jonge onderneming, maar kan bogen op veel ervaring van het familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar actief is in de bouwsector. Olivier Beirens, bestuurder Unidevelop: “Vier jaar geleden gingen we met Unidevelop van start. We zijn onderdeel van de bouwgroep ‘Van Akelyen Bouwmaterialen nv – Predalco BVBA – Beva Invest nv’ die gerund wordt door mijn ouders. Mijn vader was al ruim twintig jaar bezig met projectontwikkeling maar eerder als hobby. Samen met mijn broer Nicolas en mijn vriendin Paulien Neyt wilden we het luik projectontwikkeling bundelen, verder uitbreiden en professionaliseren. We zijn een dynamisch en jong bedrijf dat volop inzet op groei en verdere ontwikkeling van steeds grotere en meer diverse projecten.

Exclusiviteit in Knokke-Heist
Unidevelop is voortdurend op zoek naar locaties om nieuwprojecten en renovaties te realiseren. “In september zijn we gestart met een heel mooi nieuwbouwproject in het centrum van Knokke: Residentie South View, Elizabetlaan 141. Het zijn zes exclusieve nieuwbouwappartementen met een schitterende afwerking. Ze zijn volledig ingericht met hoogstaande materialen.” Pluspunten zijn het open uitzicht en de centrale ligging. Je wandelt naar zee, naar de bekende Lippenslaan, het Zegemeer en het Casino. Ook de grote zuidgerichte terrassen zijn absoluut een meerwaarde. Op de hogere verdiepingen is er uitzicht op het Zegemeer en de mooie omgeving.

Nog in Knokke wordt dit najaar gestart met het bouwen van een villa in de Boslaan in het Zoute, een exclusieve wijk. Ook de villa zal uitmuntend zijn. Uniek is het perceel van 2635 m², wat uitzonderlijk groot is voor deze regio. “De ligging en de afwerking zijn fantastisch, het is ons paradepaardje voor dit jaar. De villa bieden we nu al in voorverkoop aan.”

Nieuwbouwprojecten in Vlaanderen
HOF Aartrijke is een nieuwbouwproject met 33 entiteiten en een mix van 1, 2, 3-slaapkamer appartementen, duplexen, penthouses en woningen. “Het complex ligt in de dorpskern van Aartrijke (regio Brugge). Door de diversiteit aan woonentiteiten willen we een gemengd publiek aantrekken en inspelen op alle woonnoden. De architectuur van het zeer gerenommeerde bureau A1AR Architects en de aanpak zijn voor deze regio heel vernieuwend. Het is opgevat als een woonerf met drie aparte blokken en in het midden een aangename binnentuin. Er is ook een volledig ondergrondse garage, goed voor 38 wagens. De buurt krijgt een betekenisvolle opwaardering met deze stijlvolle residentiële gebouwen, ontworpen op menselijke schaal.”
Het is ook interessant voor investeerders die vastgoed willen verhuren. “We merken dat er belangstelling voor is. Ook bij een project afgelopen jaar in Maldegem was dat zo, dat verkochten we in zijn totaliteit aan één investeerder. Vastgoed blijft immers een veilige haven om te investeren.”

Renovaties
Unidevelop legt zich ook toe op het renoveren van appartementen in de regio Knokke-Heist. “We kopen oudere appartementen aan, zorgen voor een totale renovatie en een heel luxueuze afwerking/inrichting zodat deze volledig instapklaar verkocht kunnen worden. In Knokke blijft de vraag naar renovatie groot omdat er quasi geen aanbod van nieuwbouw is. Een andere factor van het succes van onze renovaties, is dat klanten in Knokke meestal zelf de tijd niet hebben om een bouwproject op te volgen. Als ze bij ons aankopen is het gewoon de valiezen met persoonlijke spullen meenemen en beginnen te genieten, al de rest hebben wij voorzien. We focussen ook sterk op een goed E-peil zodat de appartementen ook op lange termijn hun waarde behouden en future-proof zijn. Klanten hechten veel belang aan deze criteria, ook omwille van de energieprijzen die fel stegen. Tegelijk wensen ze ook veel wooncomfort en een optimale afwerking. Wij streven naar een mix van al deze factoren.”

www.unidevelop.be

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Unidevelop