Uitnodiging – Art Center Horus

Van vrijdag 21 april tot en met maandag 1 mei 2023 organiseren kunstgalerij Art Center Horus, Niña Van den Bosch en Art Church Rochus Kortrijk een niet te missen tentoonstelling met als hoofdgast de in New York bekroonde natuurfotograaf van het jaar Lars Beusker. Daarnaast tonen ook kunstenares Marianne Turck en 3D sculpturen artiest Jean Paul Kala hun nieuw werk aan het grote publiek.

Deze bijzondere expositie is de uitgelezen gelegenheid om het adembenemende werk van Lars Beusker, die door kunstkenners beschouwd wordt als de nieuwe wereldster van de natuurfotografie, van dichtbij te bewonderen. In tegenstelling tot andere natuurfotografen probeert hij altijd oogcontact met het dier te maken, fascinerende close-ups als resultaat.

Naast Lars Beusker biedt Art Center Horus ook een podium voor twee andere indrukwekkende artiesten. De artiest Jean Paul Kala ontdekte als tiener het lassen en vormen van metaal. Door zijn technisch meesterschap, gecombineerd met een extreme aandacht voor detail transformeert Kala metaal tot prachtige hedendaagse kunstwerken.

Tot slot vervolledigt kunstenares Marianne Turck dit talentvol trio. Haar inspiratie komt uit het lezen van lichaamstaal, maar ook de dans. De identiteit zit voor haar in de belijning. Marianne creëert verstild transparant werk, dat sterk aanwezig is. Leuk weetje: haar eerste tentoonstelling vond plaats in een kerk, waardoor ze ook geen seconde twijfelde om deel te nemen aan dit bijzonder initiatief in de Art Church Rochus in Kortrijk.

Praktische info
De expo vindt plaats tijdens 2 weekenden: 21 tem 23 april en 28 april tem 1 mei 2023
Locatie: Art Church Rochus, Doorniksewijk 85, 8500 Kortrijk
Openingsuren: 13u30-18u
Mits voorafgaande inschrijving, dit kan via deze link.

Groepsbezoeken met gids vanaf 15 personen zijn mogelijk, dit van 21 april tem 1 mei. Voor meer info en inschrijvingen mail naar greta@artcenterhorus.com