Tuintrend 2024: verbinding tussen interieur en exterieur

De wereld draait door, en soms hard ook. Als tegengewicht zoeken we anno 2024 naar ontspanning en mindfullness. Een zachte of gentle paradox, die als vierde designtrend de nieuwe collectie van Exterioo versterkt. De verbinding tussen interieur en exterieur wordt explicieter, want vooral in je buitenruimte vind je een state of mind die niet enkel verwelkomend, maar ook bevrijdend aanvoelt. 

Comfortabele designs met oog voor detail

Niets zo comfy als een avondje bankhangen natuurlijk, maar wat als we het comfort van jouw interieur naar je buitenruimte halen? Dubbel genieten! Met de modulaire nieuwe collectie zit je sowieso goed, en dat mag je vrij letterlijk nemen. Plof neer in de Organo lounge met extra dikke loungekussens of waan je koning ter rijk in het omarmende design met hoge rugsteun van Lugano of Coso. 

Vooral op zoek naar visuele zachtheid? Laat je dan verleiden door organische vormen en speelse lijnen in de designs van bijvoorbeeld de Donato en de Organo collectie. Ook op het vlak van gebruikscomfort is er aan alles gedacht. Zo kregen onder andere enkele ligbedden een technische toevoeging als wielen of een pompsysteem. 

Warme, tactiele materialen

Wie interieur zegt, zegt huiselijkheid, maar hoe trek je de warme sfeer van binnen naar buiten zonder in te boeten aan de lichtheid en de zachtheid van het buitenleven? In de nieuwe collectie zien we warme, tactiele natuurmaterialen terug als duurzaam teakhout en prachtig weefwerk in rope en wicker. Zo brengen we met Donato en Lacrima een uitgepuurde teakcollectie en combineren de collecties GardoCositoOrso en Borgo bijvoorbeeld weefwerk met teak. 

Buitenbouclé

De nieuwe stof Cosytica maakt de binnen-buitentrend nóg gezelliger, want deze stof heeft een prachtige, diepe structuur net als boucléstoffen in binnenhuisinrichting. Net als onze Sunbrella® Luxe –stoffen is de Cosytica stof waterresistent, vuilafstotend en vlekbestendig. Gecombineerd met een dubbele laag sneldrogend schuim met open poriënstructuur creëer je het comfortabelste loungegevoel ooit. Zowel de Sunbrella® Luxe –stoffen als de Cosytica-stoffen komen trouwens in heel wat aardse tinten.