SV Bespoke introduceert exclusieve nieuwe edities: Range Rover Ultimate

Land Rover Special Vehicle Operations lanceerde zopas twee exclusieve nieuwe edities van de Range Rover, gecreëerd door zijn personaliseringsteam SV Bespoke.

De nieuwe SVAutobiography Ultimate-edities van de Range Rover vormen de absolute top van Land Rovers familie van luxe-SUV’s en tillen de topmodellen SVAutobiography en SVAutobiography Dynamic naar een nog hoger niveau met een aantal met de hand afgewerkte, aanvullende SV Bespoke-voorzieningen.

De Ultimate-edities, die werden samengesteld door de experts van SV Bespoke in het Technical Centre van Special Vehicle Operations in het Verenigd Koninkrijk, tonen de volledige waaier aan personaliseringsaccenten die op het tijdloze Range Rover-design kunnen worden toegepast. Cruciaal voor het exclusieve designthema van de Ultimate Edition is de combinatie van een nieuw ontwikkelde gesatineerde lak in Orchard Green met een dak in Narvik Black en koperkleurige details.

De aandacht die het SV Bespoke-team aan details besteedt, blijkt ook uit de glanzend zwarte, geribbelde afwerking en de koperkleurige metalen Range Rover-logo’s op de motorkap en de achterklep, een zwarte geëmailleerde SV-cirkel met koperkleurige details op de B-stijl, geborduurde SV-logo’s op de vier hoofdsteunen en verlichte ‘Ultimate Edition’-drempelplaatjes. De finishing touch is een plaatje met ‘SV Bespoke Ultimate Edition’ op de middenconsole, compleet met koperen SV-logo.

Mark Turner, Commercial Director, Land Rover Special Vehicle Operations, verklaarde: “De Range Rover bepaalt al meer dan een halve eeuw de normen in het segment van de luxe-SUV’s en onze SVAutobiography-modellen bieden klanten een reiservaring van wereldklasse – of ze nu zelf rijden of gereden worden. Deze nieuwe Ultimate-edities tillen die verfijning en exclusiviteit naar een nog hoger niveau.”

Clare Hansen, Director, Land Rover Vehicle Personalisation, zei: “Onze experts in SV Bespoke-uitrusting zijn vertrokken van de klassieke combinatie van een groen en zwart koetswerk en gaven het geheel een erg moderne toets met een eigentijdse gesatineerde lakafwerking en koperkleurige details. Die elegante combinatie wordt nog versterkt door de aanbevolen interieurthema’s in ‘Vintage Tan’.”

De SVAutobiography met lange wielbasis laat zijn inzittenden in eerste klasse reizen, met een serene verfijning, inclusief elektrisch sluitende achterdeuren. De verstelbare, verwarmbare en gekoelde Executive Class Comfort-Plus-zetels in semianilineleder bieden meer dan 1,2 meter beenruimte achterin, een hotstone-massagefunctie en kuit- en voetsteunen voor de achterpassagiers. Een middenconsole over de volledige lengte met geïntegreerd Zenith-uurwerk, gekoeld opbergvak en klaptafeltjes creëert de perfecte ruimte om onderweg te werken en te ontspannen.

Het aanbevolen uitrustingsniveau ‘Ultimate Edition’ omvat een interieurafwerking in Vintage Tan-leder en inzetstukken in Copper Weave Carbon Fibre. Klanten kunnen ook opteren voor een lederen bekleding van de Italiaanse vaklui van Poltrona Frau voor een uitermate behaaglijke ervaring.

Dit topmodel is verkrijgbaar met diverse krachtbronnen, waaronder de 565 pk sterke V8-benzinemotor met compressor en de uiterst efficiënte P400e plug-in hybrid, die tot 40 kilometer zuiver elektrisch kan rijden en een totale CO2-uitstoot van nauwelijks 75 g/km* heeft.

De exclusieve SVAutobiography Dynamic met de 565 pk sterke V8-benzinemotor met compressor is het meest bestuurdergerichte model. ​ Deze variant is enkel verkrijgbaar met de standaard wielbasis en beschikt over een geoptimaliseerde ophangingsgeometrie en stuurafstelling voor een alertere respons. Land Rovers geavanceerde actieve rolcontrolesysteem Dynamic Response verbetert ook het evenwicht, terwijl de rijhoogte met 8 millimeter werd verlaagd voor een meeslepender rijgedrag op de weg en een meer gespierde uitstraling.

De gesmede 22” lichtmetalen velgen tellen vijf dubbele spaken in Gloss Dark Grey met contrasterende Diamond Turned-afwerking, terwijl de zijdelingse verluchtingsroosters, de motorkapafwerking, het radiatorrooster en de voorbumperaccenten allemaal in Graphite Atlas zijn afgewerkt. Binnenin onderstrepen een gekartelde afwerking voor de draaiknop, startknop en pedalen, plus geanodiseerde rode schakelhendels de prestatiegerichte focus van de SVAutobiography Dynamic.

Het aanbevolen SVAutobiography Dynamic-interieurthema omvat een bekleding in Ebony / Vintage Tan met semianilineleder met ruitvormig quiltpatroon, een hemelbekleding in Ebony en sierelementen in Steel Weave Carbon Fibre.

De prijzen van de nieuwe Range Rover SVAutobiography Ultimate Edition met 565 pk sterke V8-compressormotor beginnen bij € 207.266 in België. De versie SVAutobiography Dynamic is verkrijgbaar vanaf €190.966.

* Alle hierboven vermelde verbruiks- en CO2-cijfers hebben betrekking op de officiële gemengde EU-WLTP TEL-cijfers voor versies met vijf plaatsen. De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de EU-wetgeving. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De verbruiks- en CO2-cijfers kunnen variëren naargelang de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de belasting en de accessoires.