Range Rover Reborn krijgt wereldpremière tijdens het salon Rétromobile 2017

• Presentatie in Parijs van een in de fabriek gerestaureerde 1978 driedeurs Range Rover Classic: het geëvolueerde Reborn-programma van Land Rover Classic

• Land Rover Classic zal tien exemplaren van de luxe-SUV restaureren

Tijdens het Salon Rétromobile 2017 wordt een nieuwe fase in het ‘Reborn’ programma van Land Rover Classic voorgesteld, waarbij klassieke voertuigen door experts opgesnord en gerestaureerd worden. 

Range Rover Reborn is een nieuw programma dat potentiële klanten de mogelijkheid biedt om een originele Range Rover te kopen, rechtsreeks bij Land Rover Classic in het Verenigd Koninkrijk. Range Rover Reborn is een vervolg op het succes van het Land Rover Series I Reborn programma dat vorig jaar werd gelanceerd. 

De experts van Land Rover Classic konden beroep doen op tientallen jaren techniek- en ontwerpkennis voor het restaureren van de eerste Range Rover Reborn – een zorgvuldig uitgekozen Range Rover Classic uit 1978. 

Overzicht van de specificaties 

  • Kleur : Bahama Gold 
  • Motor : 3528cm3 V8 Benzine Carburateurtype Zenith-Stromberg 175CD 
    • Max vermogen. : 132pk aan 5000 tr/mn 
    • Max. koppel : 251Nm aan 2500 tr/mn 
  • Manuele transmissie met 4 versnellingen, vergrendelbaar centraal differentieel 

Alle Range Rover Reborn voertuigen ondergaan een complete restauratie die vasthoudt aan de originele specificaties uit 1970, en dit met behulp van Land Rover Classic Parts onderdelen, voor het verzekeren van de authenticiteit van het voertuig. De restauratie-experts van Land Rover zullen klanten de beste voertuigen, de beste chassisnummers en unieke karakteristieken kunnen aanbevelen. De prijs van een complete Land Rover Reborn restauratie door Land Rover Classic : vanaf 135.000 pond Sterling (150 000 euro). 

Tim Hannig – Directeur, Jaguar Land Rover Classic, zegt hierover : “Range Rover Reborn zet onze interne expertise op vlak van restauratie in de kijker. Het programma onderstreept ons engagement om de rijke geschiedenis van Land Rover te ontwikkelen en om onze klanten de kans te geven om een zeldzaam en emblematisch verzamelvoertuig te bezitten. Er is geen betere manier om de erg gegeerde Range Rover tweedeurs van de jaren 70 te behouden, dan met zijn originele carrosseriekleuren, en met de binnenruimte en accessoires van in die periode.” 

De Range Rover werd gelanceerd in 1970 in een configuratie met enkel twee deuren, en dit tot aan de komst van een vierdeurs-versie in 1981. Hij is erg populair gebleven tot aan het einde van de productie in 1996. Zijn populariteit was zelfs van die omvang dat hij nog gedurende twee jaar parallel met de tweede generatie werd geproduceerd, en dit onder de naam Range Rover Classic, om onderscheid te maken met zijn opvolger. 

De Range Rover, die door velen beschouwd wordt als de oorsprong van het SUV-segment, heeft zonder twijfel het 4×4 luxevoertuig gedefinieerd. Het voertuig werd veelvuldig uitgekozen door leden van koninklijke families, door politici en door sterren, overal ter wereld. Hij bewaart tot op vandaag zijn status van ‘supreme SUV’ en hij zorgde tijdens zijn opmerkelijke geschiedenis voor tal van records en primeurs. In de jaren 70 was de Range Rover het allereerste voertuig dat in het Louvre te Parijs werd tentoongesteld als een model dat exemplarisch was voor het industriële design.