Overal navigeren zonder dataverbinding: Land Rover en what3words bieden wereldprimeur in navigatie

Land Rover biedt als ’s werelds eerste automobielfabrikant uiterst nauwkeurige navigatie – zelfs op de meest afgelegen locaties – door de unieke wereldwijde locatietechnologie van what3words te integreren in zijn wagens. De innovatieve what3words-navigatiesoftware is verkrijgbaar via een software-over-the-air (SOTA) update en beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Land Rover modellen die zijn uitgerust met het geavanceerde Pivi Pro-infotainmentsysteem.

Het Britse technologiebedrijf what3words heeft de wereldbol verdeeld in een raster van vierkanten van 3 bij 3 meter en elk vierkant een unieke combinatie van drie woorden gegeven: een what3words-adres. Door middel van de ‘always-on’ technologie, die geen mobiele dataverbinding vereist, zijn bestuurders in staat om naar elke specifieke locatie te navigeren met slechts drie woorden.

De what3words-software maakt deel uit van de meest recente SOTA-upgrade die dit jaar aan klanten aangeboden wordt. In totaal heeft Land Rover meer dan 1,3 miljoen updates op voertuigniveau en meer dan drie miljoen updates van het motormanagementsysteem voltooid als onderdeel van zijn ‘always-on, always-connected’-mogelijkheden, waarmee het moderne luxe levert aan klanten.

Na de update kunnen klanten met het systeem what3words-adressen rechtstreeks invoeren in de navigatiebalk van het Pivi Pro-infotainmentsysteem. De integratie is gerealiseerd door HERE Technologies, dat al 25 jaar lang navigatiepartner is van Land Rover. HERE-navigatieoplossingen omvatten onder meer precieze turn-by-turn routebegeleiding, handige real-time verkeersinformatie en uitgebreide aanwijzingen voor parkeerlocaties voor een gepersonaliseerde en intuïtieve ervaring tijdens elke reis.

Mark Carter, Navigation Product Owner, Digital Product Platform Jaguar Land Rover: “Deze revolutionaire technologie draait om eenvoud, en om het voorzien in een naadloze ervaring van moderne luxe waarmee klanten overal ter wereld hun weg kunnen vinden zonder zich zorgen te maken over hun verbinding. De samenwerking met what3words, mogelijk gemaakt door HERE Technologies, benadrukt onze toonaangevende SOTA-capaciteiten waarmee we diensten aanbieden die altijd ingeschakeld en altijd verbonden zijn.”

Chris Sheldrick, medeoprichter en CEO van what3words: “Dankzij deze samenwerking kunt u snel en gemakkelijk de precieze bestemming voor uw volgende avontuur vinden. Jaguar Land Rover zag in welke voordelen onze innovatieve technologie biedt voor onderweg, en we zijn trots dat de samenwerking met HERE Technologies dit mogelijk heeft gemaakt.”

Gino Ferru, General Manager EMEAR en Senior Vice President bij HERE Technologies: “Dankzij onze jarenlange samenwerking met Jaguar Land Rover hebben wij goed inzicht gekregen in de innovatieve denkwijze en de technische vereisten van het merk, die ons in staat hebben gesteld om toonaangevende navigatie-oplossingen te ontwikkelen. Met een groot genoegen kondigen wij nu de meest recente stap in ons partnership aan: de integratie van what3words in Jaguar en Land Rover wagens wereldwijd.”

Land Rover en what3words werken al sinds 2018 samen, toen ze what3words-adressen creëerden om de administratie van de gezondheidszorg op het afgelegen Schotse eiland Mull te helpen verbeteren.