Modeljaar 2015 van Range Rover en Range Rover Sport

Minder indrukwekkend dan de voorstelling van de Discovery Sport en de Range Rover Sport SVR is de jaarlijkse opfrisbeurt van de Range Rover en de Range Rover Sport. Voor modeljaar 2015 kreeg de SDV8-motor meer koppel en bieden beide modellen meer extra’s, comfort en kleuren.

Meer koppel

De SDV8-turbodiesel produceert nog altijd 339 pk, maar het koppel steeg van 700 naar 740 Nm. Samen met wijzigingen aan de motorafstelling zorgt die stijging voor betere 

acceleraties in de vijfde tot de achtste versnelling. Ondanks de stijging van het koppel blijven het verbruik en de CO2-uitstoot van de SDV8-motor ongewijzigd: 8,7 l/100 km en 229 g/km.

Meer extra’s, comfort en kleuren

Veel is blijkbaar niet genoeg, want de Range Rover en de Range Rover Sport voor modeljaar 2015 kunnen nog rijkelijker uitgerust worden. Beide modellen zijn voortaan met vaste panoramadaken met zonneschermen leverbaar, die de indruk van licht en ruimte nog versterken. Daarnaast bieden de kleinere lichtmetalen 19-duimsvelgen met ‘Satin Dark Grey’-afwerking meer comfort op minder goede wegen. Voor België met zijn betonbanen, kasseistraten, scherpe verkeersdrempels en verzonken riooldeksels is die optie dus een ideaal alternatief voor de standaard velgen. Ook nieuw is de opgewaardeerde omgevingsverlichting. Die projecteert het silhouet van de wagen op de grond om de weg te verlichten voor de inzittenden.

Het uitgebreide kleurenpalet van de Range Rover omvat voortaan de tinten ‘Aruba Silver’ en ‘Kaikoura Stone’. De versies met lange wielbasis kunnen voor het eerst besteld worden met lichtmetalen 22-duimsvelgen. Nieuw en handig is de ‘Intelligent Cargo Mode’. Die verschuift de voorzetels automatisch naar voren als de achterzetels worden neergeklapt om de kofferruimte te vergroten, en in contact dreigen te komen met de voorzetels. Na het neerklappen schuiven de voorzetels opnieuw zo dicht mogelijk naar hun originele stand.

Het gamma koetswerkkleuren voor de Range Rover Sport werd uitgebreid met ‘Aruba Silver’, terwijl het dak en de deurdrempels voortaan uitgevoerd kunnen worden in koetswerkkleur of contrasterend zwart.

Meer InControl

Land Rover breidt zijn gamma ‘InControl’-technologieën voortdurend uit. ‘InControl Remote’ omvat een geïntegreerde SOS-noodoproep, Land Rover-bijstand en een smartphone-app die je vanop afstand toegang geeft tot je wagen, waar je je ook bevindt. ‘InControl Secure’ traceert de wagen wanneer die gestolen wordt.

‘InControl Apps’ en ‘InControl Wi-Fi’ zijn nieuw en debuteren op de Range Rover en de Range Rover Sport. ‘InControl Apps’ stelt gebruikers in staat om smartphone-apps te synchroniseren met het aanraakscherm van de wagen en is compatibel met Apple- en Android-smartphones. ‘InControl Wi-Fi’ biedt inzittenden van de wagen onmiddellijk toegang tot een mobiele hotspot waarop tot acht toestellen tegelijk kunnen worden aangesloten. De ‘InControl Apps’ zijn in België leverbaar vanaf september 2015.