Land Rover wintercheck: met vertrouwen de winter tegemoet

Terwijl de dagen korter worden en de kans op sneeuwval groter wordt, doet u er goed aan om uw wagen te voorzien van de juiste uitrusting, zodat u de winter met een gerust hart tegemoet kunt zien.

Uw winterse check-up

Elk seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden. Of het nu gaat om de lagere temperaturen of de staat van het wegdek, onze experten en technici weten als geen ander hoe ze voor uw Land Rover moeten zorgen.

Met een zorgvuldige wintercheck voor uw wagen kunt u uw veiligheid op de weg garanderen terwijl u tegelijkertijd uw rijplezier vergroot. Ook ontvangt u één jaar Land Rover Assistance wanneer u het reguliere onderhoud bij ons laat uitvoeren. Zo kunt u zonder zorgen op avontuur.

Tot het uiterste getest

Onze originele onderdelen en Land Rover winterwielen worden rigoureus getest in extreem koude en natte omstandigheden zodat ze overal tegen bestand zijn. Bij temperaturen lager dan 7°C worden de prestaties van uw normale banden immers aanmerkelijk minder.

Voor maximale tractie en een wagen die blijft presteren, worden onze goedgekeurde winterbanden in testen blootgesteld aan temperaturen van -30°C, en aan sneeuw, zout, regen en andere extreme omstandigheden. Ook worden ze op de proef gesteld in de Zweedse toendra. Alles om uw veiligheid op de weg te garanderen, elke dag en onder alle omstandigheden.

Het belang van een kortere remweg

Weten hoe u op tijd kunt stoppen is essentieel, vooral wanneer het koud is en de weg nat en glad kan zijn. Het is bewezen dat goedgekeurde Land Rover winterbanden onder dezelfde omstandigheden effectiever zijn en betere remcapaciteiten hebben dan zomerbanden.

Deze kunnen uw remafstand gemiddeld met maar liefst 13% verkorten op een ijzig wegdek bij een snelheid van 100 km/u. Ook wanneer het koud is kunt u dus met vertrouwen achter het stuur plaatsnemen. Bekijk onze aanbiedingen bij uw Land Rover verdeler.

De juiste accessoires voor het seizoen

Land Rover accessoires zijn ontworpen met de expertise en aandacht voor detail die kenmerkend zijn voor ons merk. Ze worden uitvoerig getest op kwaliteit, compatibiliteit en solide prestaties zodat ze de meest extreme omstandigheden kunnen weerstaan tijdens al uw winterse avonturen. Bekijk ons volledige aanbod winteraccessoires online of bij uw Land Rover verdeler.