Laat je betoveren door de bergen en een zomer vol zon

Schlosshotel Fiss, dicht bij de natuur en actief in elk seizoen

​Op een zonovergoten plateau, ver weg van het dagelijkse leven, ligt Schlosshotel Fiss: een vijfsterren familie- sport- en spahotel dat authenticiteit en elegantie uitstraalt. Al meer dan 30 jaar wordt dit opmerkelijke Oostenrijkse vakantieresort liefdevol gecreëerd en beheerd door de familie Domenig. Hier, in het hart van de bekroonde Tiroler vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis, verwent Schlosshotel Fiss zijn gasten zowel in de winter als in de zomer met een sublieme vakantie-ervaring. Een attent team zorgt voor een onvergetelijke vakantie met stijlvolle ontspanning, culinaire hoogstandjes en alpine avonturen vlak bij de kabelbaan. Het uitgebreide aanbod inspireert zowel veeleisende families als sport- en wellness-liefhebbers.

Van jachthuis tot luxe hotel

In 1940 opende hoog boven de daken van Fiss op 1.436 meter een charmant jachthuis, later omgevormd tot een hotel en vanaf 1991 met succes ontwikkeld tot een vijfsterrenjuweel. Bernadette en Simone Domenig, moeder en dochter, geven het huis een bijzondere sfeer van aardse warmte en luchtige elegantie, met oog voor detail dat uitnodigt tot ontspanning, ongeacht of je als koppel of met je gezin komt.
 
De 135 individueel ontworpen kamers en suites van Schlosshotel Fiss bieden elk comfort en openen naar een prachtig uitzicht op de Tiroler bergen. Duurzame materialen zoals fijn hout en natuursteen, gecombineerd met hoogwaardige stoffen en zorgvuldig geselecteerde accessoires, creëren een harmonieuze, tijdloze elegantie. De twee Panorama Suites zijn een hoogtepunt: verspreid over twee verdiepingen en 100 vierkante meter, bieden ze plaats aan vier gasten. Met een woonkamer, twee slaapkamers en twee badkamers, ruime panoramische dakterrassen en in een van de suites een privé gashaard, garanderen ze speciale momenten van luxe.

Bekroonde fine dining

Op culinair gebied biedt Schlosshotel Fiss de hele dag door een ervaring van topniveau, denk aan rijkelijke buffetten zowel bij het ontbijt als ’s middags, en een fijn keuzemenu na afloop van een sportieve dag in de bergen. Befaamde chefs verwennen gasten met culinaire hoogstandjes, bereid met hoogwaardige regionale producten. Voor elk wat wils op ieder moment, dankzij het aparte kinderbuffet en de aparte adults only-ruimte in het restaurant. De Beef Club, bekroond met vier koksmutsen door Gault&Millau Oostenrijk, biedt een informele maar verfijnde ambiance en uitzonderlijke culinaire ervaringen van signature steaks gegrild in de Big Green Egg tot fine dining hoogtepunten. Schlosshotel Fiss staat bekend als een eersteklas wijnhotel, met een wijncollectie van ongeveer 800 zorgvuldig geselecteerde wijnen. De All-Day Lounge Bar biedt premium drankjes, waaronder de eigen gin van het hotel, terwijl de rooklounge een selectie van sigaren van over de hele wereld aanbiedt.

©SchlosshotelFiss
Outdoor ontspanning in de bergen

Schlosshotel Fiss is een paradijs voor iedereen die wil genieten van de zomer in de bergen en deze prachtige tijd met alle zintuigen wil beleven. Het hotel heeft heel wat te bieden: veelzijdige sportmogelijkheden dankzij het weekprogramma, kinderactiviteiten vol creativiteit en avontuur, een eersteklas ligging vlak bij de kabelbanen, de nabijheid van het bikepark, de sportwinkel met verhuur van materiaal in het hotel zelf, en de complete 5‑sterrenservice en alle extra’s waar je alleen hier van geniet.
 
In de regio Serfaus-Fiss-Ladis breng je gelukzalige dagen door samen met je geliefde of je gezin in een veilige, maar toch spannende en avontuurlijke, idyllische omgeving.  Je kan op verkenning gaan en de bergen veroveren op een wandeltocht of met de mountainbike of e-bike dankzij een uitgebreid netwerk van wandelpaden, fietspaden en alpine routes. Of je maakt je persoonlijke ambities waar in de bergsport dankzij Christian, de outddoorgids van het hotel die driemaal per week een begeleide wandeling aanbiedt. Het hele verblijf lang geniet je van de inbegrepen SUPER. SOMMER. CARD waarmee je gebruik maakt van kabelbanen, openbaar vervoer en diverse belevingen en attracties in de omgeving.

©SchlosshotelFiss
Weldaad voor alle zintuigen

Voor sportliefhebbers is er de indrukwekkende Schloss Gym, uitgerust met TechnoGym-apparatuur en de revolutionaire Power Plate, groepsactiviteiten zoals yoga, biohacking en aquafitness, vervolledigd met personal training. Het zomerpogramma van het hotel nodigt gasten uit om kennis te maken met nieuwe sporten. Tijdens de hiphop workshop versterk je je gevoel voor ritme en dans je verschillende grooves op coole beats. De trampolinecursus voor beginners leert kinderen en jongeren hoe ze veilig en zonder blessures op de trampoline springen en plezier beleven met hun eerste salto’s. In september kan je deelnemen aan yoga bij zonsopgang, leer je brood of strudel bakken, geniet je samen met andere gasten van kaas- en wijnproeverijen.
 
Bovendien biedt het exclusieve familie- en sporthotel een uitgebreide wellnesservaring op 5.000 vierkante meter, geschikt voor alle leeftijden, met onder andere de Aqua Monte waterwereld met een 37 meter lang zwembad en een buitenjacuzzi met natuurlijk bronwater, omgeven door de adembenemende Tiroler Alpen. Voor volwassenen is er de Relax Gallery en voor de kleintjes de Soundproofed Splash Water World, met een scala aan waterpret zoals glijbanen en een apart kinderbad. Verder zijn er verschillende sauna’s en stoombaden voor volwassenen, en tal van schoonheidsbehandelingen met lokale kruiden en actieve ingrediënten in 14 beauty- en behandelkamers. Voor families heeft het hotel zelfs nog een aparte spa waar kinderen welkom zijn.

Paradijs voor families

Bij Schlosshotel Fiss voelen kinderen zich als prinsen en prinsessen, terwijl volwassenen genieten van een serene en ontspannen omgeving. Dankzij de aparte ruimtes biedt het hotel comfort voor iedereen. Ouders kunnen volop genieten van tijd met elkaar terwijl de kinderen zich vermaken met creatieve en avontuurlijke activiteiten in de SHF Kids Club. Deze kidsclub, geopend van ’s ochtends tot ’s avonds, organiseert ook dagtrips waarbij de kinderen samen met nieuwe vriendjes de natuur ontdekken. Voor tieners is er een eigen ontspanningsruimte met interactieve games, consoles, een bioscoop en een klimmuur, zodat ook zij zich geen moment hoeven te vervelen.

Met zijn combinatie van luxe accommodaties, uitstekende culinaire ervaringen, uitgebreide sport- en wellnessfaciliteiten en bijzondere kindvriendelijkheid, belooft Schlosshotel Fiss een vakantie-ervaring die aan de meest hoogstaande verwachtingen voldoet.

www.schlosshotel-fiss.com

​©SchlosshotelFiss