JLR leidt honderden op in nieuwe datavaardigheden en helpt de productie van Range Rover te verhogen

Antwerpen, 29 juni 2023: Met het Data Fellowship-programma van Multiverse biedt JLR het grootste stageprogramma van het land voor bijscholing in datavaardigheden aan. Meer dan 600 werknemers schreven zich in.

Het programma moet de digitale transformatie van het bedrijf een duwtje in de rug geven. De voordelen ervan zijn nu al te merken.

Binnen zes maanden na zijn deelname aan het programma kon Kamil Poreda, Facilities Monitoring Controller en Data Fellowship-stagiair, productie-inefficiënties helpen identificeren door een gespecialiseerd dashboard voor onderhoudsmanagers te maken. Die inzichten in de efficiëntie van de productielijnen hielpen het bredere team in JLR’s fabriek in Solihull om de productie van Range Rover en Range Rover Sport modellen met meer dan 600 per week op te drijven. Dat genereert meer dan £ 50 miljoen* extra omzet per week en zorgt voor een snellere levering van voertuigen aan wachtende klanten.

Kamil Poreda, Facilities Monitoring Controller: “De kans krijgen om mijn datakennis aan te scherpen en toe te passen op mijn dagelijkse functie op de werkvloer was een machtig gevoel. Ik ben erin geslaagd een kleine, maar impactvolle verandering door te voeren die de productie opdrijft. Het Data Fellowship-programma heeft me echt verrijkt als werknemer en het bedrijf in zijn geheel.”

Meer dan 600 JLR-werknemers nemen deel aan het opleidingsprogramma voor gespecialiseerde datavaardigheden, dat in augustus vorig jaar werd gelanceerd door de JLR Learning Academy en het Enterprise Data Office, in samenwerking met de technologische startup Multiverse. Later dit jaar zouden nog eens 400 werknemers aan de cursus beginnen. De 15 maanden durende cursus gaat over onderwerpen zoals gegevensmodellering, -analyse, Python en Machine Learning. Hij zal duizenden JLR-werknemers helpen om hun individuele datavaardigheden op te bouwen, samenwerking ondersteunen en het werken met gegevens in de cloud ondersteunen.

Terwijl de auto-industrie zich transformeert naar een elektrisch tijdperk, met steeds grotere datavolumes, richt JLR zich op het creëren van een ‘data first’ mentaliteit. Deze digitale
transformatie is essentieel om de groei te ondersteunen, de klantenervaring te verbeteren, de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de expertise van zijn personeel te verbeteren.
Anthony Battle, Group Chief Digital and Information Officer bij JLR: “Het programma voor bijscholing in datavaardigheden van Multiverse transformeert het vermogen van ons bedrijf om de kracht van data te benutten. Zo kunnen we betere beslissingen nemen, sneller innoveren en meer verbazingwekkende wagens met moderne luxe aanbieden aan onze klanten. Onze mensen worden voorzien van de vaardigheden en kennis om waardevolle inzichten op te doen en een reële impact te hebben op onze hele organisatie. Multiverse is hierbij een essentiële partner geweest. We kijken uit naar onze verdere samenwerking om het volledige potentieel van onze datagestuurde toekomst te realiseren.”

Euan Blair, oprichter en CEO van Multiverse: “Het stageprogramma van JLR is het grootste initiatief van het land om datavaardigheden aan te scherpen en creëert honderden nieuwe dataspecialisten dankzij de kracht van Applied Learning. Uit de resultaten blijkt duidelijk hoe de deelnemers aan deze programma’s niet alleen echte waarde creëren voor JLR, maar dat ze tegelijk hun eigen carrière een enorme duw in de rug kunnen geven en rechtstreeks toegang krijgen tot vaardigheden die centraal staan in hun professionele toekomst.”

Het tekort aan datavaardigheden kost Britse bedrijven naar schatting £ 2 miljard per jaar, doordat 1 op de 10 jobs data-expertise vereist** en 100.000 datagerelateerde functies niet worden ingevuld***. Multiverse wil deze vaardigheidskloof dichten door een uitstekend alternatief voor universiteits- en bedrijfsopleidingen te bieden via stages. Het leidt nu meer dan 8.000 stagiairs op in techniek, leiderschap en digitaal.