JLR kondigt 300 nieuwe banen in midlands aan om groeiende productie van range rover en ontwikkeling van volgende generatie EV’s te ondersteunen

Antwerpen, 18 augustus 2023: JLR heeft vandaag aangekondigd 300 nieuwe technici en testingenieurs aan te werven in de West Midlands. De functies zullen de verdere groei van de Range Rover-productie en de ontwikkeling van de volgende generatie elektrische modellen ondersteunen.

Ongeveer 100 van de 300 functies die de Britse constructeur van luxewagens rekruteert, zijn onderhoudstechnici voor de fabriek in Solihull om de sterk geautomatiseerde precisiefaciliteiten voor productie in een nieuwe carrosseriehal, die ongeveer 130 miljoen pond kost, te bedienen en te onderhouden. De nieuwe koetswerkafdeling zal een geplande verhoging van de productie van Range Rover en Range Rover Sport met 30% in de komende kwartalen ondersteunen.

Ook zullen technici worden opgeleid om aan een aanvullend nieuw koetswerkproductiesysteem te werken dat om en bij de 70 miljoen pond kost, ter ondersteuning van de productie van de langverwachte nieuwe elektrische Range Rover in Solihull.

Bovendien werft JLR ongeveer 200 technici en testingenieurs aan voor het Gaydon Engineering Centre en de Whitley Powertrain-faciliteit. Daar zullen ze, als lid van JLR’s wereldwijde familie van meer dan 38.000 collega’s, ondersteuning bieden bij het testen en ontwikkelen van de volgende generatie elektrische voertuigen van JLR.

Alle technici en testingenieurs worden bijgeschoold in elektrificatie als onderdeel van JLR’s Future Skills Programme, om ervoor te zorgen dat ze over de essentiële vaardigheden beschikken voor de productie en het onderhoud van elektrische voertuigen.
Executive Director of Industrial Operations Barbara Bergmeier : “Solihull en Gaydon vormen het hart van onze wereldwijde activiteiten. Deze functies bieden getalenteerde mensen de kans om deel uit te maken van onze transformatie naar elektrificatie. Ik ben enorm blij een nieuwe lichting medewerkers te mogen verwelkomen om hun vaardigheden te ontwikkelen en zich aan te sluiten bij onze familie van trotse makers van enkele van de meest begerenswaardige moderne luxewagens.”

Andy Street, burgemeester van de West Midlands : “Het is geweldig nieuws dat JLR zijn betrokkenheid bij onze regio verdubbelt met deze nieuwe aankondiging ter ondersteuning van Range Rover en de toekomst van elektrische voertuigen. De West Midlands is gezegend met een buitengewoon getalenteerde beroepsbevolking. Ik ben dan ook blij dat JLR dit erkent, nu het de werkgelegenheid voor de lokale bevolking verder uitbreidt. De investering van JLR zal in de komende maanden en jaren vaardigheden, welvaart en kansen voor nog meer gezinnen stimuleren.”

JLR investeert 15 miljard pond over vijf jaar in JLR’s industriële voetafdruk, voertuigprogramma’s, autonome, AI- en digitale technologieën en sociale vaardigheden.
Dit omvat de transformatie van de productiefaciliteiten in Solihull, Wolverhampton en Halewood voor de productie van elektrische voertuigen.

De volgende elektrische wagen die op de markt komt, is de nieuwe Range Rover BEV, waarvoor de voorbestellingen later dit jaar worden geopend. Daarna volgt de eerste van drie heruitgevonden elektrische Jaguars met moderne luxe, een 4-deurs GT, gebouwd in het Britse Solihull.