Een nieuw tijdperk voor Range Rover: Wachtlijst voor Range Rover Electric nu open terwijl testfase voor prototype van start gaat

Antwerpen, 13 december 2023: Vandaag opent Range Rover de wachtlijst voor zijn langverwachte Range Rover Electric, in de aanloop naar de formele opening van de bestellingen voor klanten.

Geraldine Ingham, Managing Director van Range Rover: “Sinds zijn lancering in 2021 heeft de nieuwste Range Rover-generatie een nieuwe maatstaf gezet voor begeerlijkheid. Wereldwijd zien we de grootste vraag van klanten in ons 53-jarig bestaan.” “Vanwege dit ongekende succesverhaal openen we nu de officiële wachtlijst om als een van de eersten een pre-order te kunnen plaatsen voor de meest verwachte Range Rover van de afgelopen tijd.” “Een nieuw tijdperk voor het merk Range Rover: de originele luxe-SUV is nu verkrijgbaar als volledig elektrisch model.”

Met de aankondiging van de volgende etappe op zijn reis naar elektrificering met moderne luxe zal de eerste volledig elektrische auto van Range Rover zijn moderne luxe versterken. Zijn voorbeeldige Britse design blijft onderscheidend en onwrikbaar, terwijl zijn overal inzetbare capaciteiten ervoor zorgen dat de trek-2, waad- en terreintechnologie elke andere elektrische luxe-SUV overtreft.

Thomas Müller, Executive Director Product Engineering, JLR: “We liggen op schema om de stilste en meest verfijnde Range Rover ooit te creëren.“ “De magische ingrediënten die aan de basis liggen van het succes van Range Rover blijven onveranderd: tijdloos, reductionistisch design, een sereen interieur en overal inzetbare capaciteiten – maar nu aangeboden zonder uitlaatemissies.“ “En zoals altijd zal de Range Rover de norm blijven bepalen. De eerste in zijn soort. Een elektrische luxe-SUV die de Range Rover-belofte kan waarmaken. Een echt wereldwijd luxeproduct, nog nooit vertoond in de sector.“ “De Range Rover Electric, ontwikkeld in het hart van het Verenigd Koninkrijk, zal deel uitmaken van het gamma naast zijn mild hybride (MHEV) en plug-in elektrische hybride (PHEV) broers en zussen, en biedt een brede waaier aan opties om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten.”

De Range Rover Electric zal prestaties leveren die vergelijkbaar zijn met die van het vlaggenschip, de Range Rover V8, en de door Land Rover-experten zelf ontwikkelde terreincapaciteiten die al sinds de oprichting van Range Rover in 1970 een kenmerk zijn.

Fysieke prototypes worden momenteel getest en de ingenieurs mikken op de stilste en meest verfijnde Range Rover ooit, met een unieke configuratie voor actieve weggeluidsonderdrukking, geluidsdesign en interieurcomfort.

Na een jaar van virtuele ontwikkeling, gaande van de robuustheid van de voorkant tot een multi-body systeemanalyse die rekening houdt met de belasting van het chassis en virtueel waden tot 50 km/u, zijn de eerste fysieke voertuigen gebouwd. Wereldwijde tests op de weg zijn gestart, van Zweden tot Dubai, bij temperaturen van -40 tot +50 graden Celsius. Het wereldwijde fysieke testprogramma is afgestemd op het eerste volledig elektrische voertuig van Range Rover om de robuustheid van het elektrische aandrijfsysteem te verzekeren, inclusief de ondervloer, de duurzaamheid van de batterij, de integriteit van het chassis en voertuigdynamicatests voor thermische derating.

De nieuwe Range Rover Electric zal worden ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in het Verenigd Koninkrijk, op de flexibele Modular Longitudinal Architecture (MLA) in Solihull, naast de bestaande milde en plug-in hybride Range Rover-modellen. Voor de eerste keer zullen batterijen en EDU’s worden gebouwd en geassembleerd in JLR’s nieuwe Electric Propulsion Manufacturing Centre in Wolverhampton, Verenigd Koninkrijk, terwijl Range Rover elektrificeert in de aanloop naar zijn netto-nul koolstofambitie voor 2039.

Meer info over de Range Rover Electric via https://www.landrover.be/nl/range-rover/index.html