Duitse firma maakt zich op voor de Range Rover 6×6 pick-up

T.Fotiadis Design, een bedrijf gevestigd in Berlijn in Duitsland, dat normaal luxe jachten en high-end residentiële interieurs maakt, heeft plannen voor een Range Rover 6×6 pick-up truck, met de naam SLT.

Maar waar bij een vergelijkbaar voertuig als de G63 6×6 van Mercedes-AMG alles draait om prestaties, zorgt de SLT van T.Fotiadis niet alleen voor maximale prestaties, maar ook voor uiterst ‘posh’ autorijden.

Het voertuig heeft ook een specifiek doel. Het is bedoeld als een meerwaarde voor superjachten waar het kan worden gebruikt om de eigenaar en gasten van het jacht (plus al hun bagage) van het dok naar een luchthaven of het hotel of naar privéwoningen te vervoeren. Fotiadis vertelt ons dat de initialen van het voertuig staan ​​voor Superyacht Land Tender.

Het bedrijf zegt dat het voertuig ook geïnspireerd is op zijn luxe jachtontwerpen. ‘Jachtachtig’ zijn inderdaad zijn verhoudingen. De SLT is gebaseerd op de Range Rover Long-Wheelbase en is 244 inch lang, 84 inch breed en 73 inch hoog.

De details over zijn off-road uitrusting zijn beperkt, maar T.Fotiadis zei dat het voertuig drie assen, zes 20-inch wielen en een aangepaste carrosseriekit heeft. Wat de 6×6 betreft, kan er worden gekozen uit een 2,0-liter inline-4 die is gekoppeld aan een plug-in hybride systeem, een 4,4-liter diesel V-8 of een 5,0-liter supercharged V-8 – allen standaard aandrijflijneenheden die worden aangeboden op de Range Rover in Europa.

Op het luxe front is T.Fotiadis van plan het interieur van de SLT uit te rusten met vloeibaar metaal en hars, porselein, kristal. Een reeks exclusieve stoelen komt van Foglizzo en eigenaars kunnen alle interieurmotieven en kleuren aanpassen. Andere aardigheden zijn onder meer een wijnkoeler, vliegtuigachtige en elektrisch bediende klaptafels, ingebouwde Wi-Fi en LCD-aanraakschermen aan de achterzijde.

De uitwerking van de SLT is volop aan de gang maar het voertuig zou moeten klaar zijn voor zijn debuut op de 2018 Monaco Yacht Show in september. De orderboeken kunnen de komende drie maanden worden ingevuld.