De ultramoderne sportshub van Quinta do Lago laat luxe, sport en plezier samenkomen

Met The Campus heeft het prachtige Portugese woon- en lifestyle-resort Quinta do Lago zich gevestigd als favoriete vakantiebestemming voor sportliefhebbers en levensgenieters. Het elite prestatie-sportcomplex van bijna 15.000 m² trekt atleten, teams en sportliefhebbers van alle leeftijden en niveaus aan met eersteklas voorzieningen en een innovatief aanbod van sportieve activiteiten. Met de komst van de lente en de paasvakantie in het vooruitzicht, nodigt het activiteitenprogramma van The Campus gasten en bezoekers van Quinta do Lago uit om te genieten van het buitenleven en het zonnige klimaat van de Algarve.

Aan de rand van de Atlantische kust, te midden van de adembenemende landschappen van het natuurgebied Ria Formosa, vind je de sublieme multi-sportshub The Campus, waar gezondheid, fitness en wellness centraal staan. Hier biedt Quinta do Lago sportliefhebbers van alle niveaus de kans om gebruik te maken van een ongekende en ultramoderne infrastructuur. The Campus brengt een overvloed aan ontspanningsmogelijkheden samen op één plek: de high-performance sportschool, ultramoderne tennis- en padelbanen van synthetisch gravel, een voetbalterrein, een verwarmd 25-meter buitenzwembad, ultramoderne fietsen om op de weg of off-road te rijden, state-of-the-art fitnessstudio’s met keuze uit groepslessen of personal training en coaching, en een wellnesscentrum inclusief warmte- en koudetherapieën, sauna’s en stoombaden.
 
Of je nu een gepassioneerde tennisser bent, een beginnende yogi of gewoon zin hebt in een verfrissende duik, The Campus heeft voor ieder wat wils. Na het sporten kun je genieten van een hapje en een drankje in de stijlvolle sportsbar/restaurant Dano’s. Sporters en families voelen zich hier thuis dankzij de relaxte sfeer en de heerlijke keuken met verse, lokale producten. Voor elke gelegenheid en stemming is er wel een van de 14 restaurantopties in het resort te vinden.

​De lente staat bol van de hoogtepunten in Quinta do Lago. Jong en oud kunnen deelnemen aan tennistornooien, padeltornooien en fitnessprogramma’s met groepslessen. Nieuw bij The Campus in 2024 zijn deze vernieuwende groepssessies:
 
TRX Suspension Training
Ervaar de kracht van TRX Suspension Training bij het High-Performance Centre van The Campus. Deskundige instructeurs begeleiden je bij een full-body workout met behulp van suspensiebanden. Bouw kracht, balans en flexibiliteit op in deze dynamische les die geschikt is voor alle fitnessniveaus.
 
MOBILITY & STRETCH
Verbeter je prestaties met de Mobility & Stretch-les, perfect voor alle niveaus. Ontdek hoe je je flexibiliteit kunt verbeteren en blessures kunt verminderen in een levendige omgeving. Laat je lichaam en geest transformeren met bewegingen die bevrijden en verjongen.
 
Enkele bijzondere hoogtepunten voor jong en oud in de paasvakantie zijn de 100 km Challenge voor fervente fietsers, de Aquatic Sports Week voor waterratten en de Dance Masterclass voor de liefhebbers van dans.
 
100KM CHALLENGE
Voel de adrenaline stromen tijdens de 100 km Challenge van The Bike Shed op 5 april. Fiets door de schilderachtige heuvels van de Algarve naar Cacela Velha in de Ria Formosa. Trap mee tijdens een meeslepende rit en maak herinneringen die een leven lang meegaan.
 
LADIES SOCIAL SPINS
Enkel vrouwen kunnen deelnemen aan deze ontspannen of meer uitdagende begeleide fietstochten die vertrekken vanuit The Bike Shed bij The Campus in Quinta do Lago, voor beginners of gemiddelde fietssters. Je ontdekt mooie nieuwe plekken in de natuur krijgt zelfvertrouwen in de groep en maakt nieuwe vrienden. Op 19 april staat een opwindende tocht van 55 km met gematigde hoogteverschillen op het programma, die ongeveer 3 uur duurt. Dankzij een rustig tempo kan iedereen de heuvels moeiteloos bedwingen.

AQUATIC SPORTS WEEK
Duik in een wereld van waterplezier tijdens de Aquatic Sports Week van 1 tot 4 april en maak kennis met onderwater rugby. Of je nu wilt leren of al ervaren bent, er is voor elk wat wils. Een spetterend evenement om niet te missen.
 
DANCE MASTERCLASS

Voel de beat, beweeg je voeten en dans mee tijdens de Dance Masterclasses op 9 april. Ontdek verschillende dansstijlen en leer je eigen ritme vinden, allemaal onder begeleiding van getalenteerde instructeurs. Van beginners tot gevorderden, iedereen is welkom om mee te dansen.

Quinta do Lago is bijzonder geliefd bij families, dus ook voor kinderen organiseert The Campus tennislessen, zwemlessen, triatlons. In de schoolvakanties zijn er ook danskampen, junior golfkampen en de geliefde voetbalkampen in samenwerking met Football Escapes.

FOOTBALL ESCAPES
1-5 april met Ashley Williams
Alle jonge voetbalfans vanaf 5 jaar tot 15 jaar zijn welkom bij The Campus voor een onvergetelijke voetbalervaring in samenwerking met Football Escapes. Tijdens de cursus van 1 tot 5 april zal coach Ashley Williams, topexpert en voetballegende, aanwezig zijn. Voeg daarbij een complete uitrusting en een blinkende medaille aan het einde van de cursus, en dit is een kans die jeugdig talent niet wil missen.

JUNIOR GOLF CAMPS
1-5 april in de Paul McGinley Academy
De Junior Golf Camps zijn een geweldige kans voor jonge golfers van alle niveaus om hun vaardigheden te verbeteren, te leren van de pro’s en vooral veel plezier te hebben. Er zijn leeftijdsgroepen van 3 tot 5 jaar en van 6 tot 16 jaar.

Kortom, Quinta do Lago is dankzij The Campus dé bestemming die luxe en plezier herdefinieert. Of je nu een fervente sporter bent of gewoon op zoek bent naar ontspanning, The Campus heeft alles wat je nodig hebt voor een ultieme sportieve ervaring op vakantie.

www.quintadolago.com


Over Quinta do Lago

Quinta do Lago is het meest prestigieuze golf en lifestyle resort van Portugal, dat in 2022 zijn 50-jarig bestaan vierde. Het resort ligt op een geprivilegieerde en felbegeerde plek in de Algarve, bij de Atlantische Oceaan en middenin een natuurgebied, op 15 minuten van de luchthaven van Faro en op 2,5 tot 3 uren vliegen van Brussel en Amsterdam.

Quinta do Lago biedt de meest complete en familievriendelijke lifestyle beleving met voor elk wat wils dankzij drie golfterreinen van wereldklasse, het weergaloze natuurgebied en de ongerepte stranden van Ria Formosa, de ultramoderne multisporthub The Campus, een waaier aan watersporten, veertien verfijnde restaurants. Vlakbij bevinden zich de stad Faro met zijn authentieke stadscentrum en tal van kleine dorpen vol Portugese flair. Je hebt de mogelijkheid om een villa of appartement te huren voor de vakantie, of te verblijven in het charmante boetiekhotel The Magnolia Hotel

Quinta do Lago Real Estate biedt een unieke selectie van exclusieve eigendommen: volledig afgewerkte appartementen in volgroeide wijken, klassieke of hypermoderne luxevilla’s – zowel nieuwbouw als herverkoop – of bouwkavels op de meest spectaculaire locaties, De service van Quinta do Lago garandeert een luxueuze levensstijl die een onbeschrijflijk gevoel van weldaad bezorgt. 

De Algarve is een uitzonderlijke streek om te beleven dankzij 300 dagen zon per jaar, een heerlijke mediterrane keuken, prachtige gouden zandstranden, wereldvermaarde golfterreinen, een eeuwenoude geschiedenis en een vriendelijke bevolking. 

In de World Golf Awards 2023 werd Quinta do Lago bekroond als ‘Beste golfbestemming van Europa’, en de South Course als ‘Beste golfbaan van Europa’ en ‘Beste golfbaan van Portugal’.

www.quintadolago.com