De ÅSKA speedpedelec: dat is ‘ MADE IN BELGIUM’ met een duurzame reden.

Een speedpedelec die niet alleen ontworpen is in België, maar er ook wordt gebouwd is een uniek verhaal. Op deze manier maakt ÅSKA BIKE z’n ambitie om een duurzame Belgische mobiliteitsspeler te zijn helemaal waar.

Verplaatsingen met de fiets staan bij uitstek voor duurzame mobiliteit. Toch is de hedendaagse fietsenproductie niet bijzonder duurzaam: 90% van de huidige waardenketen bevindt zich in Azië, waar arbeids- en milieuregels een pak lakser zijn en de logistieke ketting een pak complexer.

ÅSKA BIKE kiest voor een resolute verandering. Een gepatenteerd productieproces maakt het mogelijk frames in België te produceren, en daarmee aan hoge kwaliteitsnormen te voldoen. Intensieve testen hebben aangetoond dat deze manier van frames bouwen een stuk sterker is dan de klassieke aluminium buizenframes.

Naast het frame worden ook de batterij en de volledige assemblage in België gedaan.

De rest van de onderdelen wordt aangekocht bij Europese leveranciers die in lijn liggen met ÅSKA BIKE s’ verwachtingen op gebied van duurzaamheid.
Zo komt de onderhoudsarme aandrijflijn van de ÅSKA speedpedelec volledig uit Duitsland. Formula, de leverancier van voorvorken en remsysteemen, is de leverancier met de verste productie locatie: Toscane in Italië. De middenvering van Öhlins komt dan weer uit het Zweden en de wielen van Rodi worden gebouwd in Portugal.

Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de CO² uitstoot. Bovendien biedt het zekerheid op kwaliteitsvolle producten die ontwikkeld worden in eerlijke omstandigheden. Het draait ook om de manier waarop producten worden ontwikkeld: in veilige werkomstandigheden waarbij arbeid eerlijk vergoed wordt.

Ontdek de ÅSKA speedpedelec op WWW.ASKA-BIKE.COM.