Authentiek en origineel: Land Rover classic introduceerde nieuwe classic defender-onderdelen op goodwood revival

Op de Goodwood Revival van 8 t.e.m. 10 september introduceerde Land Rover Classic een nieuw assortiment originele onderdelen en accessoires van OEM-kwaliteit voor de Classic Defender. De Classic Defender is het originele avontuurlijke voertuig, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1948, met meer dan 70 jaar aan wereldwijde expedities.

Land Rover Classic is de officiële erfgoeddivisie van het bedrijf en biedt kwaliteitsonderdelen, klassieke luxevoertuigen in een gelimiteerde oplage en unieke ervaringen. De selectie nieuwe onderdelen en accessoires was te zien op hun stand in het ‘Over The Road’ gedeelte van de Goodwood Revival. Vijf voertuigen waren uitgestald, aangevoerd door de Expedition Camper van Land Rover Classic.

Het ultieme kampeervoertuig is voorzien van een nieuw, door Land Rover Classic goedgekeurd interieur van partner The Ply Guys, en een eveneens officieel goedgekeurde nieuwe daktent van TentBox, die begin volgend jaar verkrijgbaar zal zijn.

De Expedition Camper van Land Rover Classic werd op het evenement vergezeld door een met een Black Pack uitgeruste Classic Defender 110 Hard Top, een 90 Station Wagon met een erfgoedthema en twee Trophy-ondersteuningsvoertuigen uitgerust met accessoires van de exclusieve klantenevenementen Land Rover Classic Trophy I en Trophy II.

Glen Kelly, Head of Parts & Accessories bij Land Rover Classic: “Met de Expedition Camper heeft het team een prachtig voertuig gecreëerd dat de avontuurlijke mogelijkheden van de iconische Classic Defender laat zien. Naast dit voertuig was er een indrukwekkende tentoonstelling van onze officiële authentieke Land Rover Classic-onderdelen en -accessoires, gemonteerd op een verscheidenheid van Classic Defenders, allemaal met een eigen look voor verschillende smaken. We reageren voortdurend op de vraag van klanten naar onderdelen van OEM-kwaliteit op de aftermarket; we ontwikkelen en kopen onze onderdelen en accessoires volgens de hoogste normen. Zowel The Ply Guys als TentBox zijn ideale partners omdat ze allebei duidelijk ons streven naar kwaliteit  delen en net zoveel van de Classic Defender houden als onze klanten.” 

Alle vijf tentoongestelde voertuigen waren uniek en toonden het gevarieerde aanbod van onderdelen en accessoires die beschikbaar zijn voor Classic-klanten die willen uitpakken met hun individualiteit, aan de hand van onderdelen die zijn ontworpen en geproduceerd volgens OEM-kwaliteit en authenticiteit.

Klaar om op expeditie te vertrekken

De Expedition Camper van Land Rover Classic is voorzien van diverse nieuwe producten die verkrijgbaar zijn via de uitgebreide Classic-catalogus onderdelen en accessoires – allemaal ontworpen om van de Classic Defender de perfecte metgezel voor tochten over land te maken. Hij combineert een op maat gemaakt en goedgekeurd interieur van de specialisten The Ply Guys en een zorgvuldig samengesteld pakket van officiële originele toevoegingen aan de buitenkant met een nieuwe daktent van de experts TentBox.

Het exterieur van de Expedition Camper is voorzien van een reeks accessoires die ontworpen zijn om de capaciteiten en duurzaamheid van de Classic Defender te verbeteren, waaronder een Land Rover Approved TentBox Cargo-daktent. Hij is voorzien van unieke erfgoedlogo’s op de voor- en achterkant van de tentschaal, met een unieke Desert Sand-kleurstelling en branding voor het tentdoek, die verwijzen naar de uitrusting die in het verleden gebruikt werd bij Land Rover-expedities. Hij zal compatibel zijn met zowel de Classic Defender 90 als de Classic Defender 110 wanneer deze begin 2024 wordt gelanceerd en zal zorgen voor een comfortabele nachtrust, om het even waar klanten hun kamp opslaan.

Volledige lijst van exterieurkenmerken:

 • TentBox Cargo-daktent (beschikbaar begin 2024)  
 • Ledkoplampen
 • Zijdelingse treeplanken
 • Zwarte Sawtooth-velgen met zwarte naafdoppen
 • Black Exterior Pack – radiatorrooster, koplampomlijstingen, metalen erfgoedlogo’s – en kit met zwarte bouten

TentBox Cargo-daktent (beschikbaar begin 2024) via www.tentbox.com.

Andere verbeteringen geleverd door het gespecialiseerde team van Land Rover Classic omvatten een op maat gemaakt interieur, bestaande uit premium voorzetels met contrasterende stiksels in geel en elektrisch blauwe biezen, gecombineerd met Harris Tweed op de middenconsole en de achterbanken. De volledig goedgekeurde ombouw door camperspecialisten The Ply Guys zorgt ervoor dat de Defender overal klaar voor is. Het handgemaakte meubilair is gemaakt met avontuur in gedachten, met modulaire onderdelen die kunnen worden gespecificeerd in een van de vele combinaties.

Volledige lijst van interieurkenmerken:

 • Land Rover Urlar-vloer – 12mm dik zwart Hexa met krijtstreepdetaillering
 • Croch Suas-hemelbekleding met geïntegreerde downlights – 6,5mm dik Natural Birch met gegraveerde details
 • Land Rover Torridon-kookstation met uitschuifbare opbergruimte
 • Gairdean Land Rover-opbergbak – op maat gemaakt voor Land Rover Classic
 • Land Rover Expedition Unit – Lage uittrekbare lade met kastjes. In zwart Hexa-multiplex uit berk
 • Land Rover 110 Keukenmodule – Laag werkblad met toegangsluiken bovenaan. Opklapbare werkbanken.
 • Harris Tweed-bekleding – voor basiskussens en opvulkussens

Op maat ontworpen

De Expedition Camper was niet de enige unieke Classic Defender op de Revival dit jaar. Hij werd vergezeld door een met een Black Pack uitgeruste 110 Hard Top met een combinatie van officiële onderdelen en accessoires die het mogelijke personaliseringsniveau van Land Rover Classic liet zien, waaronder een Black Exterior Pack, diamantgeslepen lichtmetalen Sawtooth-velgen van 18 inch, ledverlichting, en Expedition-dakdrager en -ladder. Het interieur is hoogwaardig afgewerkt met een lederen stuurwiel, een 60th Anniversary SVX-pookknop in lichtmetaal en knop voor de tussenbakpook.

Een 90 Station Wagon in erfgoedlook zorgde voor een heel ander karakter op de stand op Goodwood Revival. Hij is voorzien van een zilverkleurige afwerking voor een ingetogen luxestijl, inclusief het Silver Exterior Pack en zilverkleurig gelakte stalen Wolf-velgen van 16 inch. Moderne ledachterlichten en een rubberen bagageruimtebekleding verhogen de praktische bruikbaarheid en bescherming.

Ook waren er twee Defender Trophy-ondersteuningsvoertuigen te zien. Die zijn stuk voor stuk gebouwd ter ondersteuning van de exclusieve klantenevenementen Classic Land Rover Trophy I en Trophy II. Ze zijn uitgerust met onderdelen die de capaciteiten en het uiterlijk verbeteren van de klassieke Defender-modellen, die nu beschikbaar zijn voor klanten:

 • Het Trophy I Tribute Pack omvat een Heritage-radiatorrooster met metalen erfgoedlogo,
  A-vormige ‘nudge bar’ en installatiekit, geïntegreerde lier en lierbumper, plus kenmerkende gelakte stalen Wolf-wielen van 16 inch.
 • Het Trophy II Tribute Pack omvat een avontuurlijk radiatorrooster en metalen erfgoedlogo, aangevuld met zwart Defender-opschrift en koplampomlijstingen. Er is ook een in het oog springende volledige Expedition Camo-wrap, met zwarte lichtmetalen Sawtooth-velgen van 18 inch, een geïntegreerde lier en lierbumper, en spatlappen met witte erfgoedlogo’s.

Deze collectie unieke, individuele voertuigen toont de volledige breedte van de Land Rover Classic-catalogus van onderdelen en accessoires, voor klanten die vragen om OEM-onderdelen op de aftermarket, en die de mogelijkheid bieden om de Classic Defender aan te passen en ervan te genieten zoals het hoort.