Historisch wonen in Tervuren

Historisch wonen in Tervuren

Aan het park van Tervuren, een groene oase in de rand rond Brussel, ligt de historische Panquin-kazerne. Een enclave met een rijke geschiedenis, die lange tijd onbereikbaar was voor de bewoners van Tervuren. Daar ziet een prestigieus vastgoedproject het daglicht.

Op de historische site van Panquin in Tervuren komen geschiedenis en een unieke toekomstvisie samen in een groene woonomgeving. De anonimiteit van de voormalige legerkazerne wordt doorbroken en het waardevolle erfgoed wordt nieuw leven ingeblazen. Het monumentale Hoefijzerplein wordt publiek als verbinding tussen het park van Tervuren en het centrum. Zo kunnen de inwoners van Tervuren weer genieten van de grandeur van deze historische enclave en het omliggende groen. Kortom, de natuur en de historische gebouwen vormen het hoogwaardige decor voor dit prestigieuze woonproject.

Om het centrum naadloos te laten overlopen in de rust van het park van Tervuren, worden er in Panquin nieuwe parken en een vijver aangelegd. Het historisch erfgoed en de vier nieuwe gebouwen nestelen zich te midden van dit groen en geven een nieuwe definitie aan wonen in het park. De site wordt ook verrijkt met nieuwe volumes. De gevels van deze nieuwe gebouwen worden op een eenduidige en uniforme manier afgewerkt, met een horizontale geleding. Dankzij de dynamische gevels met inpandige terrassen en een teruggetrokken dakverdieping onderscheiden de nieuwe gebouwen zich zichtbaar van de statische architectuur van het historisch erfgoed. Het enige wat de nieuwe gebouwen onderling onderscheidt, is de kleurenkeuze en het type gevelmateriaal. Met behulp van deze elementen krijgt elk gebouw een eigen identiteit, steeds met respect voor de bestaande vormentaal en architectuur.

Benieuwd naar wat Panquin te bieden heeft? Ontdek het project op www.panquin.be