Hoost: nieuwe kleurrijke landmark in Knokke-Heist

Hoost: nieuwe kleurrijke landmark in Knokke-Heist

Hoost wordt een bijzonder uniek woonproject. Een project dat ongezien is voor België en zonder twijfel speelt in de ‘Champions League’ van vastgoedprojecten. De spektakelarchitectuur van Jakob + MacFarlane vormt een nieuwe 'landmark’ op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist. Met zijn dertien verdiepingen en felgekleurde gevel wordt Hoost een echte eyecather in een bruisende buurt te Knokke-Heist.

Naast een 90-tal unieke appartementen en heel wat ruimte voor detailhandel en horeca herbergt dit bijzondere project onder andere ook een bibliotheek, gemeenteraadzaal, trouwzaal, spelotheek De Wip en een dubbelhoge multifunctionele hal. Ook de dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval vinden hier hun thuis. In de buurt zorgt Hoost voor een opwaardering van het plein. Duurzaamheid, architectuur en beleving staan hier centraal.

Allesbehalve doorsnee

De kleurrijke toren is allesbehalve een doorsnee appartementsblok. Deze stapeling van traditionele huisjes zoals die in de rest van het dorp staan: met hellend dak en een privétuin, valt op door de felle kleuren en uitbundig groene balkons. Zo doorbreekt Hoost de klassieke badstadarchitectuur die onze kust typeert.

Dit iconische ontwerp is van de hand van het Parijse architectenbureau Jakob + Macfarlane. Het gerenommeerde duo heeft tal van iconische gebouwen gerealiseerd, zoals bijvoorbeeld de Orange Cube in Lyon en het Frac Centre in Orléans.

Projectontwikkelaar CAAAP ontwikkelt dit bijzondere woonproject in samenwerking met het AGSO Knokke-Heist.

www.caaap.be

www.agsoknokke-heist.be

Wens je op de hoogte te blijven van de verdere ontwikkelingen? Laat je contactgegevens dan na op www.hoostknokkeheist.be.