Ontsnap aan de herfst en geniet van de eindeloze zomer van Sotogrande

Met zijn idyllische ligging en warme klimaat biedt Sotogrande een onvergetelijke nazomer vol zon, buitenactiviteiten, wellness en pure ontspanning in een betoverende omgeving. Van uitgestrekte bossen tot indrukwekkende kustlijnen, de begeerde lifestylebestemming in het zuiden van Spanje, heeft een veelzijdig aanbod  om erop uit te trekken onder de najaarszon. Ontdek wat Sotogrande zo geliefd maakt en verken het unieke karakter van de regio met zijn iconische uitzichten dankzij acht tips voor de mooiste wandel- en fietstochten, verwen lichaam en geest met de nieuwste wellness therapieën, leer de kneepjes van het vak tijdens een zeilles, verfijn je swing op legendarische golfbanen en maak van je verblijf een onvergetelijke ervaring. 

Wandelen en fietsen door adembenemende landschappen

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Sotogrande een geliefde najaarsbestemming. De ligging in de provincie Cádiz, op het meest zuidelijke punt van Spanje tussen de Middellandse Zee en de uitlopers van de Sierra Almenara, zorgt voor een unieke combinatie van weelderige bossen, heuvelachtige gebieden en spectaculaire kustlijnen. De uitzonderlijke natuur biedt een rustgevende en inspirerende omgeving voor wandelliefhebbers, hardlopers en fietsers of e-bikers met verschillende uitnodigende routes. 

Ontdek de acht onmisbare tips in Sotogrande en kies de route die het beste bij je past:​

1. Wandeltip: Van de Jachthaven naar Sotogrande Costa (10,3 km)
Het strand van Sotogrande is het startpunt van een prachtige rondwandeling die langs de jachthaven voert, het natuurpark en de riviermonding van de Guadiaro doorkruist, en eindigt bij de Paseo del Parque, rondom de indrukwekkende wijk Reyes y Reinas, bekend om zijn architectonische parels.

2. Wandeltip : Van La Reserva naar Guadiaro en Puente de Hierro (7,57 km)
Deze wandeling combineert natuur en rust in een schilderachtige omgeving. Vanaf La Reserva Club Sotogrande loopt de route naar het dorpje Guadiaro, waarna het verder gaat richting Puente de Hierro (de IJzeren Brug) waar je kunt genieten van het rustgevende uitzicht over de Guadiaro rivier.

3. Looptip: Van SO/ Sotogrande naar Almenara Golf (7,76 km)
Voor hardlopers is er een mooie gemiddelde route van bijna 8 km, startend bij het SO/Sotogrande hotel, die rondom het vijfsterrenhotel en de golfbaan Pinos de Almenara slingert.

4. Fietstip: Van de Jachthaven naar Paseo del Parque, Valderrama Golf en SO/ Sotogrande (10,3 km)
Vanaf de pittoreske jachthaven van Sotogrande fiets je naar de legendarische Paseo del Parque, een route omzoomd door weelderige vegetatie en majestueuze villa’s. Vervolgens klim je verder naar de iconische Valderrama Golf Club, om de rit af te sluiten met een panoramisch uitzicht vanaf het SO/Sotogrande hotel. 

5. Fietstip : Van SO/ Sotogrande naar het kasteel van Castellar de la Frontera (42,4 km)
Een prachtige tocht die je meeneemt door een gevarieerd landschap van luxe woonwijken en ongerepte natuur, van het SO/Sotogrande hotel tot het historische vestingstadje Castellar de la Frontera, beroemd om zijn kasteel en adembenemende zichten.

6. Fietstip: Van La Reserva naar San Roque, Playa de Sotogrande en terug naar La Reserva (35,6 km)
De natuur, schitterende vergezichten en exclusieve woonwijken staan centraal tijdens deze rit van La Reserva de Sotogrande naar het pittoreske dorpje San Roque, met zijn smalle straatjes en witgekalkte huizen. De route vervolgt langs de iconische Paseo del Parque en eindigt weer bij La Reserva.

7. Fietstip : Van Castellar Viejo door het natuurpark Los Alcornocales naar San Roque (34,9 km)
Startend in het dorpje Castellar Viejo, doorkruis je het Natuurpark Los Alcornocales met zijn prachtige bossen en berglandschappen, om te eindigen in het witte dorpje San Roque. Een ideale tocht om te genieten van de natuurlijke schoonheid en geschiedenis van de regio.

​8. Fietstip: Van SO/ Sotogrande naar La Alcaidesa en terug naar La Reserva (27,8 km)
Deze fietstocht begint bij La Reserva de Sotogrande, daalt af naar La Alcaidesa Beach, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de rots van Gibraltar, en keert vervolgens terug naar La Reserva. Een perfect combinatie van berg- en kustlandschappen voor een schilderachtige fietservaring. 

Ontspannen en heropladen

Het najaar is de periode bij uitstek om aandacht te besteden aan welzijn en zelfzorg. In de heuvels van Andalusië biedt het bekroonde* SO/Sotogrande SPA & Golf Resort een perfecte setting voor wie lichaam en geest wil opladen in een omgeving van luxe en sereniteit. Het 3500 vierkante meter grote wellnessgedeelte van het vijfsterrenhotel is een ware oase van rust, omgeven door weelderige tuinen, met een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee. Een idyllische plek, te midden van de natuur, met state-of-the-art faciliteiten en een breed scala aan revitaliserende behandelingen.

Van cryotherapie, om ontstekingen te verminderen en het herstel te versnellen, tot flotation therapie, om stress te verlichten en een diepe staat van ontspanning te bevorderen, alsook retreats van meerdere dagen. Sotogrande neemt je mee op een wellnessreis voor totale vernieuwing. Wat dacht je van een “Body & Mind Detox,” om het lichaam te ontgiften of “Rejuvenation,” voor hernieuwde energie of het bereiken van persoonlijke fitnessdoelen met “Get Back in Shape”? Het aanbod aan dagelijkse activiteiten in het hyperprofessionele fitnesscentrum is gevarieerd. Heb je een voorkeur voor Aqua Fit, Pilates, Step Fit of Yoga? Of wil je graag eens Boksen of Tai Chi uitproberen of aan de slag met een personal trainer? Het kan allemaal.

​*SO/Sotogrande Spa and Golf Resort werd bekroond tot ‘Best Luxury Lifestyle Resort in Europe’ tijdens de 2023 World Luxury Hotel Awards

Paradijs voor watersportliefhebbers en golfers

Ook watersporten en golf spelen het hele jaar door een prominente rol in Sotogrande. Zeilliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de jachthaven, het kloppende hart van luxe en verfijning. Omringd door stijlvolle restaurants, boetieks en villa’s, biedt de pittoreske haven plaats aan talloze jachten en zeilboten. Het mediterrane water weerspiegelt de levendige sfeer, met op de achtergrond de nabijgelegen bergen. Een perfecte plek om te genieten van een drankje aan het water of voor een luxe vaarervaring.

In het najaar worden zeillessen voor beginners georganiseerd. Onder begeleiding van een professionele instructeur ga je de zee op tijdens een groepsles en leer je de kneepjes van het vak terwijl je langs de prachtige kustlijn vaart. Je kunt de les afsluiten met een cocktail in de Real Club Marítimo de Sotogrande. Met milde temperaturen en een stralende zon is het ook de periode bij uitstek voor golfliefhebbers. Sotogrande biedt niets minder dan golfmogelijkheden van wereldklasse met drie van de beste golfbanen in Europa en een nieuwe collectie golfpakketten. Legendarische banen zoals Real Club Valderrama, Real Club de Golf Sotogrande en La Reserva Club zorgen dat de bestemming tot de absolute top behoort. Met de eerste tee op loopafstand van de hotelkamers van SO/ Sotogrande Spa & Golf Resort, kan je ook op de Almenara Golfbaan genieten van een ongeëvenaarde golfervaring in een prachtige setting. ​In Sotogrande maak je op elk moment onvergetelijke herinneringen.