Het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises – MSC World America – biedt exclusief de enige EATALY op zee

  • Gasten aan boord van de MSC World America worden getrakteerd op een authentieke Italiaanse ervaring met Eataly, inclusief exclusieve gerechten die uitsluitend op deze cruise beschikbaar zijn.
  • Het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises introduceert ook het nieuwe Griekse restaurant Paxos en biedt een scala aan nieuwe, gratis fast-casual opties, zodat er voor elke smaak en voorkeur iets te vinden is.
  • De MSC World America verwelkomt haar eerste gasten in april 2025 en vaart tijdens haar debuutseizoen van PortMiami naar de zonovergoten Caraïben.

Genève, Zwitserland – 25 september 2024 – MSC World America, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, krijgt het enige Eataly restaurant op zee als het volgend jaar in de vaart komt.

MSC World America, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, zal volgend jaar het enige Eataly-restaurant op zee aan boord hebben. MSC Cruises heeft de krachten gebundeld met Eataly, de wereldwijde ambassadeur van verfijnd Italiaans eten en wijn, om een exclusieve culinaire ervaring te bieden aan haar gasten. Het gerenommeerde merk zal debuteren naast andere nieuwe eetgelegenheden en fast-casual restaurants aan boord. Deze toevoegingen bieden niet alleen een breed scala aan keuzemogelijkheden en gemak, maar combineren ook de kenmerkende Europese elegantie van de cruisemaatschappij met op maat gemaakte ervaringen voor de Amerikaanse markt.

Bernhard Stacher, Vice President Global Hotel Operations bij MSC Cruises, verklaarde: “Als internationale cruisemaatschappij met een diepgeworteld Europees erfgoed willen we onze gasten een gastronomische ontdekkingsreis aanbieden tijdens hun diner aan boord. Wij geloven immers dat de mooiste herinneringen ontstaan rond de eettafel. MSC World America blijft trouw aan deze filosofie, en daarom hebben we gekozen om samen te werken met Eataly – een icoon van Made in Italy en Italiaanse culinaire kunst. We delen een passie voor authentiek, hoogwaardig eten met verse ingrediënten en samen creëren we een unieke ervaring die uitsluitend aan boord van MSC World America te beleven is.”

Het bieden van een rijke keuze en een harmonieuze mix van klassieke favorieten en innovatieve smaken vormt al lange tijd de kern van het eetethos van MSC Cruises. MSC World America tilt deze filosofie naar een nieuw niveau met 19 eetgelegenheden, waaronder vier elegante hoofdrestaurants, twee gezellige buffetten, twee exclusieve eetlocaties in de MSC Yacht Club voor haar gasten, en bovendien unieke culinaire ervaringen, waaronder:

NIEUW ! – EATALY

Het nieuwe Eataly-restaurant aan boord van de MSC World America biedt een menu dat de iconen van de Italiaanse gastronomie omarmt, met zowel geliefde klassiekers van het merk als exclusieve gerechten die alleen aan boord verkrijgbaar zijn. Gasten kunnen rekenen op een ongeëvenaarde selectie van ingrediënten, zorgvuldig ingekocht bij Italiaanse leveranciers, en vers gemaakte pasta die ter plaatse wordt bereid, wat zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring die de fijnste smaken van Italië viert.

Eataly op de MSC World America is niet alleen een restaurant, maar een eerbetoon aan de Italiaanse cultuur en traditie, doordrenkt met een passie die verder gaat dan het menu. Het ontwerp van het restaurant, met zijn warme materialen, natuurlijke tinten en zachte verlichting, creëert een informele maar elegante sfeer. Bovendien zal de open keuken de toewijding van Eataly onderstrepen door de productieprocessen live te tonen voor de gasten.

GESPECIALISEERDE DINERMOGELIJKHEDEN VOOR ELKE SMAAK

Naast Eataly biedt MSC World America nog vijf andere specialiteitenrestaurants, waaronder de favorieten Kaito Sushi Bar, Kaito Teppanyaki, Butcher’s Cut Steakhouse en Hola! Tacos & Cantina, allemaal gelegen in het Terraces-district. Alsook:

  • NIEUW! Paxos Greek Restaurant: Gelegen in het Promenade-district brengt Paxos een vleugje Middellandse Zee naar MSC World America met zijn verse, op zeevruchten gerichte menu. Gasten kunnen kiezen uit een toonbank met verse vis en zich onderdompelen in de Griekse cultuur, dankzij de vier unieke eetruimtes die speciaal zijn ontworpen om een authentieke ervaring te bieden. Paxos fungeert als een veelzijdige locatie, waar gasten kunnen genieten van een al fresco lunch, kleine gerechten en cocktails op het terras, en in de middag ontspannen in de lounge op het dak met comfortabele zitplaatsen in de schaduw. ’s Avonds zorgt live muziek voor een sfeervolle achtergrond terwijl gasten genieten van een menu met warm pitabrood en dips, warme en koude mezes om te delen, delicatessen zoals moussaka en lamskleftiko, en een verscheidenheid aan heerlijke vis- en vleesgerechten.”

DINEREN OP ZEE

MSC World America biedt vijf fast casual concepten, zodat u gemakkelijk onderweg een hapje kunt eten terwijl u alles verkent wat het schip te bieden heeft:

  • NIEUW! Paxos on the Go: Gunstig gelegen in het Promenade-district met comfortabele zitplaatsen op het Paxos-terras met smakelijke hapjes tegen een kleine vergoeding, waaronder authentieke Griekse favorieten zoals souvlaki en fritto misto.
  • NIEUW! Promenade Bites: Met hotdogs, chili dogs, maïskolven en suikerspinnen in de Promenade zone
  • NIEUW! The Harbour Bar & Bites: Met hartige snacks zoals empanadas, burrito’s, corn dogs, wraps, koekjes en brownies, plus koude dranken in de zone Family Aventura
  • La Boca Grill: De perfecte plek voor een eenvoudige lunch, met pizza in het Aqua Deck
  • Luna Park Pizza & Burger: serveert klassieke Amerikaanse klassiekers met handige opties gedurende de dag en tot diep in de nacht in de Galleria

MSC World America begint haar eerste seizoen in april 2025, vertrekkend vanuit PortMiami zal varen in de adembenemende Caribische eilanden. Gedurende de reis legt het schip op elke route aan bij Ocean Cay MSC Marine Reserve, het exclusieve privé-eiland van MSC Cruises in de Bahama’s.

Tot slot voegt Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises nog toe: “De launch van MSC World America is één van de vijf pijlers van onze strategische ontwikkeling van het Caraibisch gebied. Daarnaast openen we onze eigen cruise-terminal in PortMiami, de grootste ter wereld met een capaciteit van 36.000 passagiers per dag, en we investeren 90 miljoen Euro in de verdere ontwikkeling van Ocean Cay MSC Marine Reserve, de favoriete trekpleister voor onze gasten in de Caraiben. We openen vanaf november 2025 Galviston, Texas, als nieuwe homeport voor cruises richting Mexico. Alles samen verhogen we volgend jaar de capaciteit met 18% in de Caraiben, en bieden we daarmee een antwoord op de opmerkelijke stijgende vraag van Europese reizigers”.

Klik hier meer informatie over MSC World America.