Een Bespeelbaar Kunstwerk als Hart van de Gemeenschap in Zwijndrecht

Met trots stelt Maarten Schaubroeck een uniek en interactief kunstwerk voor in Zwijndrecht, een project dat ontstond vanuit de wens om kunst en gemeenschap samen te brengen.

Het doel was een kunstwerk te creëren dat niet alleen bewonderd kan worden, maar waar ook actief op gespeeld en van genoten kan worden door alle inwoners. Na een zorgvuldige selectieprocedure werd het ontwerp van kunstenaar Maarten Schaubroeck gekozen. Zijn visie is nu werkelijkheid geworden in het hart van de nieuwe wijk in Zwijndrecht.

Het kunstwerk is een speelse verwijzing naar de vormen van Stonehenge, waarbij de cirkel centraal staat als symbool voor verbondenheid, eenheid en eeuwigheid.

Dit kunstwerk is meer dan een visueel statement; het is een ontmoetingsplek voor jong en oud.
Bewoners en hun kinderen kunnen er picknicken, schommelen, kiekeboe spelen of simpelweg mijmeren op één van de zitbanken. Voor de avontuurlijke zielen is er zelfs een rad om aan te draaien, en wie zin heeft kan zich vermaken door de Royal Guard na te doen.

Het speelse karakter van het kunstwerk maakt het tot een levendig onderdeel van de wijk.

Midden in het kunstwerk is een boom geplant, een symbool voor groei en continuïteit, die samen met de wijk en haar bewoners zal opgroeien.

Dit levendige centrum nodigt uit tot ontmoeting, spel en samenzijn, en zal door de generaties heen een geliefde plek blijven voor alle omwonende.

Met dit bespeelbare kunstwerk is een ruimte gecreëerd waar de gemeenschap samenkomt, waar vriendschappen kunnen bloeien en herinneringen worden gemaakt.