Discovery viert 35 jaar ingenieuze veelzijdigheid met jubileumeditie en krachtige nieuwe motor

  • 35 jaar Discovery: speciale Anniversary Edition eert 35e verjaardag van ’s werelds meest ingenieuze grote SUV met zeven zitplaatsen.
  • Nieuwe motor: krachtige en efficiënte 3.0 liter Ingenium diesel met 257 kW/350 pk en geavanceerde 48V Mild-Hybrid -technologie.
  • Comfort en gebruiksgemak: rijkere uitrusting voor alle versies optimaliseert het toonaangevende comfort en gebruiksgemak dat de Discovery biedt.
  • Discovery 35th Anniversary: Nu te bestellen. Ga voor meer informatie naar: https://www.landrover.be/nl/discovery/discovery/index.html

Dit jaar viert Discovery 35 jaar ingenieuze veelzijdigheid met een nieuwe speciale editie van zijn luxueuze grote SUV met zeven zitplaatsen.

De Discovery blijft een uitzonderlijke gezins-SUV die al sinds zijn wereldpremière op de Autosalon van Frankfurt in 1989 de referentie is op het gebied van veelzijdigheid en allround inzetbaarheid.

Discovery viert deze mijlpaal met de gelimiteerde 35th Anniversary Edition. Daarnaast is de Discovery voor het eerst leverbaar met een nieuwe, krachtige en efficiënte D350 dieselmotor met 48V mild hybrid-technologie.

Mark Cameron, Managing Director van Discovery, verklaart: “Al 35 jaar is de Discovery de referentie op het gebied van gezins-SUV’s. We zijn er dan ook trots op dit te kunnen vieren. De flexibiliteit van de Discovery, met zeven zitplaatsen, ruime cabine en ongeëvenaard vernuft, maken van hem de perfecte partner voor gezinsavonturen omdat hij alledaagse activiteiten verandert in uitzonderlijke ervaringen.”

Sinds zijn lancering in 1989 is de Discovery de referentie op het gebied van gezins-SUV’s met zeven zitplaatsen, door innovatie te combineren met ruimte en functionaliteit. Zijn gezinsvriendelijke, getrapte daklijn is een kenmerk van de Discovery geworden, met een opvallend silhouet als resultaat.

Veiligheid en veelzijdigheid staan centraal bij de Discovery. In 1998 was hij de eerste wagen ter wereld met Active Cornering Enhancement-technologie (ACE), waarbij gebruik wordt gemaakt van elektronisch geregelde stabilisatorstangen om overhellen van de carrosserie te verminderen. Een jaar later werd hij de eerste SUV die dubbele airbags voorin introduceerde en in 2004 maakte JLR’s Terrain Response-technologie zijn baanbrekende debuut in de Discovery.

Zijn reputatie als veelzijdige en capabele SUV is gevestigd. De Discovery heeft zich bewezen bij activiteiten van het Oostenrijkse Rode Kruis – dat in 2018 een speciaal aangepast Discovery Emergency Response Vehicle in ontvangst nam om zoek- en reddingsactiviteiten te ondersteunen – en blinkt uit als sleepwagen. Zijn capaciteiten op dit gebied werden bevestigd door zijn veelvuldige verkiezing tot ‘Tow Car of the Year’ en zelfs tot ‘Tow Car of the Decade’. In 2017 vond zelfs een extreme demonstratie plaats, waarbij een Discovery een zogeheten ‘road train’ van 110 ton over een afstand van 16 kilometer voorttrok door de Australische Outback.

KRACHTIGE EFFICIËNTIE

De nieuwe Discovery D350 is uitgerust met de 3.0 liter Ingenium zescilinder diesel met 257 kW /350 pk – een toename van 36 kW/50 pk ten opzichte van de uitgaande D300. Het koppel werd ook verhoogd naar 700 Nm, een toename van 50 Nm. Daardoor accelereert de D350 in 6,3 seconden van 0-100 km, zes tienden van een seconde sneller dan de vorige D300.

De efficiënte mild-hybrid-technologie recupereert en slaat energie op die tijdens het vertragen wordt gegenereerd, waarna deze energie wordt gebruikt om de motor bij te staan bij het accelereren. Zo haalt hij een gecombineerd brandstofverbruik van 8,3 l/100 km volgens de WLTP-testcyclus. Net als alle Discovery modellen voldoet de D350 aan de nieuwste EU6e-emissiecertificering. De D350, die verkrijgbaar is op het hele Discovery-gamma, voegt zich bij de bestaande D250 dieselmodellen.

FEESTELIJKE EDITIE

De exclusieve nieuwe speciale editie viert de uitzonderlijke 35 jaar avontuur en vindingrijkheid van de Discovery sinds zijn lancering in 1989.

De 35th Anniversary Edition neemt de Metropolitan Edition als uitgangspunt. Details van de grille en het ‘DISCOVERY’-woordmerk zijn uitgevoerd in Bright Atlas. Die worden aangevuld met inzetstukken in Hakuba Silver onderaan de bumper, 22″ lichtmetalen velgen in Gloss Dark Grey & Contrast Diamond Turned Finish, zwarte remklauwen, privacy glass en een glazen panoramadak met schuif-/kanteldeel vóór.

Binnenin heeft hij comfort- en gemaksvoorzieningen zoals een Head-Up Display en verwarmbaar stuurwiel, een draadloze telefoonlader, een koelvak vooraan en een klimaatregeling met viervoudige temperatuurinstelling. Het interieur is afgewerkt met accenten in Titanium Mesh en een stoelbekleding  in Windsor leder met keuze uit de kleuren Light Oyster of Ebony. Ook is de wagen voorzien van een Full Extended Leather Upgrade, waarbij onder meer delen van het dashboard en de portieren bekleed zijn met luxueus aanvoelend leder.

Deze feestelijke toevoeging, die in strikt beperkte aantallen beschikbaar is, voegt zich bij de S, Dynamic SE en Dynamic HSE. Er kunnen nu bestellingen worden geplaatst voor de Discovery 35th Anniversary Edition, met een prijs vanaf  € 105.440.

VERBETERDE SPECIFICATIES

De royale specificaties van de Discovery worden over de hele lijn aangevuld met upgrades die het comfort en gemak verhogen. Alle S-, Dynamic SE- en Dynamic HSE-modellen beschikken nu standaard over elektrisch verstelbare zetels met geheugenfunctie voor de bestuurder, plus een elektrisch verstelbare stuurkolom.

De Discovery blijft de meest capabele en veelzijdige grote SUV. Met het ongeëvenaarde sleepvermogen van 3.500 kg en Advanced Tow Assist-technologie op alle modellen maakt hij rijden met een aanhanger veel minder stresserend.

De capaciteiten van de Discovery worden ondersteund door All Terrain Progress Control, waarmee de bestuurder in uitdagende omstandigheden een constante snelheid kan instellen en aanhouden. Dit is leverbaar naast Terrain Response 2, dat rijmodi biedt die een reeks voertuiginstellingen optimaliseren voor verschillende ondergronden, terwijl een maximale doorwaaddiepte van 900 mm extra vertrouwen biedt.

In combinatie met het uitgebreide assortiment accessoires van Land Rover – waaronder een ‘For Dogs’ pakket om het comfort voor honden te verbeteren en een ‘Biking Adventures’ pakket dat perfect geschikt is voor excursies op twee wielen – is het duidelijk waarom de Discovery in de afgelopen 35 jaar zijn reputatie heeft verdiend als ultieme gezins-SUV die overal kan geraken.