DEFENDER TILT AVONTUURLIJKE LUXE NAAR NOG HOGER NIVEAU

 • Upgrade: onstuitbare 4×4 geüpdatet met nog hoger niveau van duurzaam vakmanschap, exclusiviteit en comfort. Reeks comfortverhogende voorzieningen bieden nog meer luxe.
 • Captain Chairs Pack: nieuwe afzonderlijke Captain Chairs bieden ultiem comfort op tweede zitrij en gemakkelijke toegang tot ruime derde zitrij in Defender 130.
 • Sedona Edition: Defender 110 Sedona Edition in opvallende carrosseriekleur Sedona Red, met exclusieve afwerking en unieke accenten in Sedona Red.
 • Nieuwe P300e Electric Hybrid: nieuwe 2.0 liter viercilinder P300e Electric Hybrid met 221 kW (300 pk). Alle Defender motoren voldoen aan EU6e-emissienorm.
 • Geoptimaliseerd modellenprogramma: doordacht aanbod uitvoeringen, uitgebreid programma opties en meer optiepacks maken het gemakkelijker dan ooit om perfecte Defender te kiezen. Lees meer over de nieuwste Defender collectie op www.landrover.be/nl/defender/index.
 • De Defender modeljaar 2025 is leverbaar vanaf € 66.070

De Defender tilt avontuurlijke luxe naar een nog hoger niveau met een reeks upgrades voor alle uitvoeringen. De nieuwe 110 Sedona Edition, vernieuwde motoren, de nieuwe P300e Electric Hybrid en een gestroomlijnd modellenprogramma maken het eenvoudiger dan ooit om de perfecte Defender te kiezen.

Het comfort bereikt een ongekend hoog niveau met het nieuwe Signature Interior Pack en – exclusief voor de Defender 130 – het luxueuze nieuwe Captain Chairs Pack. Deze optie omvat twee individuele luxueuze zetels voor de tweede zitrij, met armsteunen aan weerszijden en comfortabele hoofdsteunen. Ze worden gescheiden door een gangpad dat gemakkelijk toegang geeft tot de derde zitrij.

De nieuwe P300e Electric Hybrid (PHEV) is uitgerust met een krachtige, flexibele nieuwe aandrijflijn.

Mark Cameron, Managing Director, Defender, zegt: “Onze visie voor de Defender draait rond het voortdurend verbeteren van een wagen die al geweldig was, overal kon geraken en alles aankon. Met de introductie van de nieuwe Sedona Edition, verbeterde interieuropties en onze nieuwe P300e Electric Hybrid-motor hebben onze klanten nu meer keuze dan ooit. En met de nieuwe Captain Chairs in de Defender 130 kunnen tot zeven mensen nu nog comfortabeler vertrekken op epische avonturen en uitstapjes in de buurt.”

NIEUWE DEFENDER 110 SEDONA EDITION

Sedona – een plek vol avontuur en natuurlijke schoonheid in de Amerikaanse staat Arizona – vormde de inspiratie voor de carrosseriekleur van de exclusieve, nieuwe 110 Sedona Edition. Sedona Red is de natuurlijke dieprode kleur van het ijzerrijke zandsteen van Sedona en is bekend van de Defender 130.

De carrosserie van de Defender 110 Sedona Edition is afgewerkt met het Extended Black Pack, met het ’DEFENDER’ woordmerk, de grille en bodembescherming in Narvik Black. De 22 inch lichtmetalen velgen zijn gespoten in Gloss Black en de reservewielcover op de achterzijde van de auto in carrosseriekleur. Deze combinatie is exclusief voor deze nieuwe uitvoering. De Defender 110 Sedona Edition wordt slechts één jaar aangeboden.

Een nieuwe decoratie op de motorkap is een unieke optie voor de Sedona Edition. De decoratie geeft de topografie van Sedona weer en verwijst naar de onbegrensde (offroad-)capaciteiten van de Defender en zijn avontuurlijke karakter. Het uiterlijk kan worden gecompleteerd door een eveneens optionele uitrustingsdrager in Sedona Red, die tegen de zijkant wordt gemonteerd – ideaal voor het meenemen van vuil of nat geworden kleding en uitrusting.

Het interieur van de Sedona Edition is gebaseerd op dat van de luxueuze Defender X-Dynamic HSE. Voor het eerst zijn zetels bekleed met Ebony Windsor leder en KvadratTM leverbaar. De zetels en bekleding zijn onderdeel van het nieuwe Signature Interior Pack. Dat omvat een reeks luxe voorzieningen met veel details, prettig aanvoelende nieuwe materialen en handige bergvakken voorin.

CAPTAIN CHAIRS PACK EXCLUSIEF VOOR DEFENDER 130: EERSTEKLAS COMFORT OP TWEEDE ZITRIJ

De nieuwe, optionele luxueuze zetels voor de tweede zitrij in de Defender 130 bieden ultiem comfort en zitruimte. Ze worden van elkaar gescheiden door een gangpad dat gemakkelijke toegang geeft tot de derde zitrij. De Captain Chairs zijn voorzien van verwarming en koeling voor eersteklas comfort.

De armsteunen van de Captain Chairs verhogen het comfort nog verder, terwijl het gangpad tussen de zetels ook nog extra beenruimte biedt voor de middelste passagier op de derde zitrij. Verder zijn er twee bekerhouders voor passagiers op de tweede zitrij, geplaatst op een verhoogd platform achter de middenconsole.

De Captain Chairs zijn in de Defender X- en V8-versies leverbaar met dezelfde hoofdsteunen met verstelbare zijwangen als die op de voorzetels. Ze zijn ook verkrijgbaar als onderdeel van het Signature Interior Pack voor de Defender X-Dynamic HSE.

NIEUW SIGNATURE INTERIOR PACK

Het nieuwe Signature Interior Pack omvat een reeks upgrades voor het interieur van de Defender. Dat betreft vooral de zetelbekleding en afwerkingsdetails. Het Signature Interior Pack is leverbaar voor alle carrosserievarianten. Het is standaard voor de Defender X- en V8-versies en optioneel voor de Defender X-Dynamic HSE.

Het Signature Interior Pack omvat veertienvoudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorzetels met memoryfunctie en de nieuwe hoofdsteunen met verstelbare zijwangen. Voor de tweede zitrij van de Defender 110- en 130-modellen omvat het Pack ook koel-/verwarmbare zitplaatsen – eveneens met hoofdsteunen met zijwangen. Voor de derde zitrij in de Defender 110 en 130 zorgen verwarmbare zitplaatsen voor extra comfort bij koud weer.

Het Signature Interior Pack voor de Defender omvat ook fraaie, prettig aanvoelende materialen. Dat zijn onder meer zetelbekleding in Windsor leder en KvadratTM, in de kleuren Ebony of Caraway/Ebony, en vernieuwd UltrafabricsTM in de kleurencombinatie Light Cloud/Lunar.

Voorts zijn er zachter aanvoelende accenten in het interieur en is de middenconsole aan zowel bestuurders- als passagierszijde voorzien van een nieuw zijvak met elastische zijkanten en vilten binnenbekleding. Daarin zijn kleine spullen veilig op te bergen.

De kenmerkende Cross Car Beam in het dashboard is uitgevoerd in Metallic Grey Powder Coat Finish en interieurdetails zijn afgewerkt in Satin Black met subtiele accenten in Chrome. Het Signature Interior Pack omvat ook hemelbekleding in Suedecloth in Light Cloud of Ebony, afhankelijk van de gekozen zetelbekleding.

GEOPTIMALISEERD PROGRAMMA

Kopers van de Defender kunnen nu kiezen uit de uitvoeringen S, X-Dynamic SE, X-Dynamic HSE, X en V8, in de carrosserievarianten 90, 110 en 130. Verder zijn er de 110 Sedona Edition en de 130 Outbound. Er is ook een ruimer aanbod zorgvuldig samengestelde optiepacks.

Packs rijassistentie- en bestuurdersondersteuningssystemen:

 • Offroad Pack – Electronic Active Differential, zwarte dakrails, all-terrain-banden, 230 volt stopcontact, Wade Sensing
 • Advanced Offroad Pack – All-Terrain Progress Control, Terrain Response 2, Configurable Terrain Response, elektronisch gestuurde luchtvering, Adaptive Dynamics en automatische koplamphoogteverstelling
 • Dynamic Handling Pack – Electronic Active Differential, elektronisch gestuurde luchtvering, Adaptive Dynamics, automatische koplamphoogteverstelling, volwaardig 20 inch reservewiel
 • Air Suspension Pack – elektronisch gestuurde luchtvering, Adaptive Dynamics, automatische koplamphoogteverstelling
 • Driver Assist Pack – Blind Spot Assist, Rear Collision Monitor, Rear Traffic Monitor

Cold Climate en Towing Packs:

 • Cold Climate Pack – verwarmbare voorruit, ruitensproeiers en stuurwiel, plus hogedruk koplampsproeiers
 • Extreme Cold Climate Pack – als hierboven plus Cabin Pre Conditioning (niet i.c.m. alle motoren)
 • Towing Pack (90 en 110) – Advanced Tow Assist, elektrisch uitklapbare trekhaak of afneembare trekhaak, All-Terrain Progress Control, Terrain Response 2, Configurable Terrain Response, elektronisch gestuurde luchtvering, Adaptive Dynamics en automatische koplamphoogteverstelling
 • Towing Pack 2 (130) – als hierboven maar alleen met afneembare trekhaak

Interior Packs:

 • Signature Interior Pack – elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorzetels met hoofdsteunen met verstelbare zijwangen, koel-/verwarmbare zitplaatsen op tweede zitrij met hoofdsteunen met verstelbare zijwangen, hemelbekleding in Suedecloth, volledig met leder bekleed stuurwiel, zetelbekleding in Windsor leder en KvadratTM of UltrafabricsTM
 • Signature Interior Pack & Captain Chairs Pack – als hierboven, maar met Captain Chairs op de tweede zitrij met verwarming, koeling en hoofdsteunen met verstelbare zijwangen
 • Comfort & Convenience Pack – configureerbare sfeerverlichting, Meridian audiosysteem, koelvak in middenconsole voorin en soft-close achterdeur
 • Premium Upgrade Interior Pack – met leder bekleed stuurwiel, Extended Leather Upgrade, met leder beklede transmissiekeuzehendel, veertienvoudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorzetels met memoryfunctie en elektrisch verstelbare stuurkolom

Packs voor auto’s met derde zitrij:

 • Family Pack (110) – 3-zone climate control, luchtkwaliteitsensor en Cabin Air Purification Plus, handmatig neerklapbare zitplaatsen op de derde zitrij, elektronisch gestuurde luchtvering, Adaptive Dynamics en automatische koplamphoogteverstelling
 • Family Comfort Pack (110) – als hierboven, maar met verwarmbare derde zitrij en 3-zone climate control met rear cooling assist

De nieuwe Matte Protective Film zorgt voor een eigentijdse afwerking van de carrosserie en biedt tegelijk een extra beschermlaag bij intensief offroad-gebruik.

VERNIEUWD MOTORENPROGRAMMA

Voor modeljaar 2025 is het motorengamma van de Defender verder geoptimaliseerd en alle motoren voldoen nu aan de EU6e-emissienorm. De nieuwe 2.0 liter viercilindermotor in de P300e Electric Hybrid met 221 kW (300 pk) vermogen vervangt de eerste generatie PHEV-benzinemotor. Opvallend is het hoge koppel van 625 Nm wat zorgt voor krachtige prestaties, zowel op de weg als offroad. Het trekgewicht bedraagt 3.000 kg. Deze electric hybrid biedt standaard een snellaadfunctie waarmee de accu in 30 minuten van 0 tot 80% is op te laden. De elektrische actieradius tot 50 km (WLTP) maakt langdurig stil en lokaal emissieloos rijden mogelijk. De puur elektrische topsnelheid van 140 km/h is ongewijzigd. Ten slotte is de P425 V8-benzinemotor met 313 kW (425 pk) vermogen nieuw in het programma.