Range Rover Velar: Less is more

maandag, 20 maart 2017 18:36
Range Rover Velar: Less is more

De Range Rover-familie wordt in de zomer met een vierde telg uitgebreid, de Velar. Die moet de kloof tussen de Evoque en de Range Rover Sport dichten. Elegante eenvoud, een minimalistische benadering en baanbrekende technologieën zijn volgens Land Rover de opvallendste kenmerken van de Velar. En net zoals elke nieuwkomer in het gamma van de Britse constructeur mag ook de Velar met enkele primeurs pronken: Matrix Laser-ledkoplampen, uit- en inklapbare deurgrepen en het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem met twee 10-duimshogeresolutieschermen.

‘Less is more’ diende voor de Duitse architect Ludwig Mies van der Rohe als uitgangspunt voor het zogeheten ‘minimalistisch design’. Hoe minder overdaad, hoe mooier en efficiënter het product is. Ook de ontwerpers van de Velar pasten dat principe toe bij de ontwikkeling van de nieuwste Range Rover. Daarom valt die op door zijn sportieve maar zuivere koetswerkdesign en zijn eenvoudige maar elegante interieur.

De naam van deze nieuwkomer is níet nieuw. Velar was al de fictieve merknaam van de 40 preproductie-Range Rovers die tussen 1967 en 1970 gebouwd werden. De naam was afgeleid van ‘velare’, wat Italiaans is voor ‘versluieren’. De oude naam ‘versluiert’ ook een beetje zijn herkomst, want de Velar is op de Jaguar F-Pace gebaseerd. Het is dan ook geen toeval dat de wielbasis van beide wagens exact 2.874 millimeter bedraagt.

Koetswerk en design

Het zelfdragende koetswerk bestaat voor meer dan 81 procent uit aluminiumlegeringen en is stijf en sterk en dus veilig. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,32 Cw is de Velar ook de meest aerodynamische Land Rover ooit. Elk detail werd tot in de puntjes geoptimaliseerd waardoor de Velar met een minimale weerstand door de lucht kan klieven. Actieve schoepen voor een lagere koelopening blijven gesloten terwijl de motor opwarmt, zodat die sneller op bedrijfstemperatuur komt. De speciaal ontworpen luchtkanalen in de achterspoiler beperken de luchtweerstand en houden de achterruit proper.

De Velar onderscheidt zich door een minimalistische designbenadering en een minutieuze aandacht voor nauwkeurigheid tot in het kleinste detail. Opvallend en mooi is de doorlopende, stijgende gordellijn die strak de koplampen en achterlichten verbindt. Het zwevende dak en de gekanteelde motorkap zijn subtiele knipoogjes naar de allereerste Range Rovers. Een primeur bij het Britse merk zijn de vlak aansluitende deurgrepen. Die klappen snel uit wanneer de deuren worden ontgrendeld met de afstandsbediening of door een discrete toets in de handgreep aan te raken. Wanneer de auto vergrendeld wordt of sneller dan 8 km/h rijdt, trekken ze zich naadloos terug in de deuren. Zo verbeteren ze de stroomlijn en benadrukken ze nog meer de strakke lijn van de flanken.

Elke versie is standaard met ledkoplampen uitgerust. De beste zijn de optionele Matrix-Laser-ledkoplampen. De lasers zorgen voor een nog betere zichtbaarheid in het donker en breiden het bereik van de grootlichten uit tot 550 meter. Het adaptieve koplampsysteem past de lichtbundel aan de stuurhoek aan, terwijl de matrixtechnologie individuele leds selectief dimt om de optimale lichtverspreiding aan te houden en de grootlichten te gebruiken zonder tegenliggers te verblinden.

Interieur en comfort

Ook in het interieur vallen de eenvoud, verfijning en royale zit- en bagageruimte op. De voorzetels van de Velar kunnen verwarming, koeling en massage hebben. De zetels werden bovendien ontworpen om extra interieurruimte vrij te maken en om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. Ook de achterbank is verkrijgbaar met verwarming en een elektrische verstelling. De optionele airconditioning met vier zones en ionisatiesysteem maken het interieur van de Velar nog comfortabeler voor alle inzittenden.

De bagageruimte biedt een inhoud van 673 liter en de tweede zetelrij (40/20/40) werd uitgerust met een skiluik om lange voorwerpen te laden. Met neergeklapte achterzetels biedt de Velar tot 1.731 liter kofferruimte. Dat is nauwelijks 30 liter minder dan in de iets langere Range Rover Sport. De optionele achterklep die zich met voetbewegingen laat openen en sluiten, maakt het inladen van grote of zware voorwerpen nog eenvoudiger en handiger.

De standaardmodellen zijn uitgerust met een bekleding in suède en Luxtec met opvallende dubbele stiknaden. De S- en SE-modellen krijgen hoogwaardig geperforeerd generfd leder en de topuitvoering HSE is afgewerkt met zacht aanvoelend geperforeerd Oxford-leder, dat ook op het instrumentenbord en de deurpanelen terugkomt. Als enige in zijn segment biedt de Velar een duurzame en hoogwaardige stoffen zetelbekleding als alternatief voor leder. De stof in de kleur Dapple Grey wordt vervolledigd met inzetstukken in suède in de kleur Ebony of Light Oyster.

Nog een vernieuwende technologie die het leven eenvoudiger maakt, is Land Rovers Activity Key. Die waterdichte en schokbestendige polsband met geïntegreerde transponder biedt klanten de mogelijkheid om sporten of buitenactiviteiten zoals lopen, fietsen of kajakken te beoefenen zonder de standaardsleutel te moeten meenemen. Door de Activity Key tegen het Land Rover-logo op de achterklep te houden, wordt de achterklep vergrendeld, terwijl de sleutels in het interieur uitgeschakeld worden.

Touch Pro Duo

De Velar wijdt het nieuwe Touch Pro Duo-infotainmentsysteem in. Centraal op het dashboard staan twee 10-duimshogeresolutieschermen met aanraakbediening. De bediening werkt even vlot als bij een tablet of smartphone: over het scherm vegen om van menu te veranderen, knijpen om in en uit te zoomen en tikken en schuiven om door kaarten te bladeren. Het onderste aanraakscherm is geïntegreerd in de middenconsole en beheert functies zoals de klimaatregeling en het Terrain Response.  Door de bedieningselementen van het Terrain Response en Terrain Response 2 in het Touch Pro Duo-systeem te integreren, verdwenen de klassieke draaiknop en fysieke toetsen. Of die aanpassing een verbetering van het gebruiksgemak betekent, zal de toekomst uitwijzen.

Kernmodellen en pakketten

De kernmodellen Velar en Velar R-Dynamic zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen Standard, S, SE of HSE. De R-Dynamic-modellen krijgen een unieke, dieper uitgesneden voorbumper met grotere openingen om de koeling te optimaliseren en de visuele uitstraling te versterken. Ook de Velar wordt met het Black Pack en Luxury Pack leverbaar. Het Black Pack wordt zowel aangeboden op de standaardmodellen als de R-Dynamic-versies. Het tooit het patroon en de rand van het radiatorrooster, de opschriften op de motorkap en achterkant, de verluchtingsopeningen in de flanken en de sleepoogafdekking en onderste bumperlamel in Narvik Black. Bij de R-Dynamic-versies worden ook de motorkaplamellen, de inzetstukken in de bumperopeningen en de sieruitlaten in datzelfde zwart afgewerkt.

Het Luxury Pack is voorbehouden aan de standaard Velar-versies en omvat sierelementen voor de onderkant van het koetswerk in hoogglanzend Narvik Black. De toevoeging van mistlampen, een sleepoogafdekking in Narvik Black, een rand rond de sleepoogafdekking in Indus Silver en de onderste bumperlamellen in Atlas Silver maken de transformatie compleet.

De Standard-versie wordt standaard met lichtmetalen 18-duimsvelgen afgeleverd. Bij de S-modellen is dat 19-duims, bij de SE 20-duims en bij de HSE 21-duims. Alle klanten kunnen optioneel 22-duimsvelgen bestellen, die ook deel uitmaken van de luxueuze standaarduitrusting van de First Edition. Meer over die versie staat in het kaderstukje.

Motoren: benzine en diesel

Bij zijn voorstelling wordt de Velar met vijf van zijn zes benzine- of dieselmotoren leverbaar. De vier- en zescilinders zijn ontwikkeld met het oog op de ideale mix van prestaties, raffinement en efficiëntie. Van een hybrideversie is voorlopig geen sprake. De cijfers in de typeaanduidingen verwijzen naar het aantal beschikbare pk’s en de letters naar de brandstof: D staat voor diesel en P voor benzine.

De krachtige 2-liter viercilinder-dieselmotoren uit Jaguar Land Rovers schone en geraffineerde Ingenium-familie leveren veel koppel vanaf erg lage toerentallen en verzekeren daardoor de krachtige acceleraties. Beide krachtbronnen beantwoorden aan de Euro 6-emissienormen en gebruiken geavanceerde technologieën moeten de NOx-uitstoot terug te dringen.

De D180 met een enkele turbo levert zijn maximumkoppel van 430 Nm vanaf 1.500 tpm en verbruikt volgens de Europese gemengde cyclus 5,4 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 142 g/km. De D240 is uitgerust met twee turbo’s – Jaguar Land Rovers eerste toepassing van serieel-sequentiële turboladers – en daarmee levert deze krachtbron een koppel van 500 Nm. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,8 l/100 km, de CO2-uitstoot 154 g/km. De sterkste dieselversie is de D300 en die wordt aangedreven door de nieuwste versie van de 3-liter V6. De respons van het parallel-sequentiële turbosysteem werd verbeterd waardoor het koppel bij alle toerentallen steeg. Zijn maximumkoppel bedraagt 700 Nm en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot beperken zich respectievelijk tot 6,4 l/100 km en 167 g/km.

De Velar is een van de eerste modellen die Jaguar Land Rovers nieuwe 2-liter viercilinder-benzinemotoren uit de Ingenium-familie ingebouwd krijgt. In de P250 ontwikkelt die een maximumkoppel van 365 N, verbruikt hij gemiddeld 7,6 l/100 km en stoot hij 173 g/km CO2 uit. De P300 is de krachtigste viercilinder ooit in een Land Rover. Hij genereert een maximumkoppel van 400 Nm voor een uitzonderlijke respons in alle omstandigheden. Die krachtige viercilinder wordt later dit jaar beschikbaar. De P380 is de sterkste benzineversie en wordt door de 3-liter V6 met compressor aangedreven. Die zescilinder is goed voor een maximumkoppel van 450 Nm. Zijn verbruiks- en CO2-cijfers bedragen volgens de Europese gemengde cyclus 9,4 l/100 km en 214 g/km.

De viercilinderversies van de Velar worden standaard aangeboden met schroefveren. De viercilinder-dieselversie met 240 pk en de benzinemotor met 300 pk kunnen optioneel worden uitgerust met een luchtvering rondom, die standaard is op de zescilindermodellen. Adaptive Dynamics is standaard op alle modellen. Door wielbewegingen en koetswerkbewegingen 500 en respectievelijk 100 keer per seconde te controleren, kan het systeem de dempingskrachten continu variëren op de vier hoeken van de wagen. Dat garandeert een optimale stijfheid voor een strakke wegligging en verbetert het rijcomfort.

Versnellingsbakken: achttrapsautomaten

Elke Velar is uitgerust met een responsieve en soepel schakelende ZF-achttrapsautomaat met schakelhendels aan het stuur. De viercilindermotoren zijn gekoppeld aan de 8HP 45-transmissie met een geïntegreerde pendeldemper. Dat systeem dringt het geluid en de trillingen terug die bij lage toerentallen in hoge versnellingen kunnen optreden. De zescilinders zijn gekoppeld aan de 8 HP 70-transmissie, die het hogere koppel van deze grotere en krachtigere motoren aankunnen.

Vierwielaandrijving en tractietechnologieën

De Velar is uitgerust met een reeks geavanceerde systemen om een stabiliteit en wendbaarheid op de weg met superieure terreincapaciteiten te verenigen. Het voornaamste van die systemen is de intelligente en efficiënte vierwielaandrijving (All Wheel Drive) die het koppel op ideale wijze verdeelt op basis van de rijstijl en de ondergrond. Het systeem is opgebouwd rond een transferbak met enkele verhouding, een meervoudige natteplaatkoppeling en een kettingoverbrenging naar de vooras. De transferbak blinkt vooral uit door zijn snelheid: naargelang de omstandigheden schakelt hij in nauwelijks 165 milliseconden over van 100 procent achterwielaandrijving naar volledige vergrendeling.

De koppelverdeling tussen de voor- en achteras wordt beheerd door het IDD-systeem (Intelligent Driveline Dynamics), dat informatie over de stuurhoek, de gaspositie, de gierratio en de zijdelingse versnelling gebruikt. Op basis van die gegevens schat IDD niet alleen de wrijving tussen de band en de ondergrond maar ook welk percentage van de beschikbare grip wordt benut. Om IDD nog doeltreffender te maken, is het via een netwerk verbonden met de dynamische stabiliteitsregeling, de koppelsturing en het optionele actieve sperdifferentieel. Dat actieve sperdifferentieel achteraan is verkrijgbaar op alle zescilindermodellen.

Het Terrain Response stelt de bestuurder in staat om de afstelling van de wagen aan de ondergrond aan te passen. Hij kan daarbij kiezen uit de standen Eco, Comfort, Gras/Grind/Sneeuw, Modder&Sporen, Zand en – alleen op de R-Dynamic-modellen – de Dynamische modus. Het  geavanceerdere Terrain Response 2-systeem is standaard op de First Edition-modellen en als optie verkrijgbaar op alle andere versies. Het systeem heeft ook een automatische stand die voor elke ondergrond de beste Terrain Response-modus inschakelt.

Prijzen

De Range Rover Velar is vanaf de zomer te koop en zal minstens 57.300 euro kosten. Dat is een stevige prijs voor een model dat als ‘kloofdichter’ gepresenteerd wordt. De goedkoopste Evoque met vijf deuren en vierwielaandrijving kost ongeveer 20.000 euro minder (37.660 euro), de vanafprijs van een Range Rover Sport bedraagt 63.200 euro. Met 5.900 euro is het prijsverschil tussen de Velar en de ‘Sport’ dus relatief klein. De verwante Jaguar F-Pace met 4WD staat voor minstens 46.960 euro in de prijslijst, maar bij dat bedrag is superieure terreintechnologie zoals de Terrain Response-systemen niet inbegrepen.

First Edition

De First Edition, die maar een jaar op de markt blijft, is de exclusiefste versie van de Velar. Die uitvoering is nog luxueuzer dan de HSE-variant en wordt enkel leverbaar met de 3.0 V6-benzinemotor en de dieselmotoren. De rijkelijke standaarduitrusting omvat onder meer een uitgebreide lederen bekleding als aanvulling op de zetels in geperforeerd Windsor-leder, het Meridian Signature Sound System van 1.600 watt, de Matrix-Laser-ledkoplampen, het Terrain Response 2-systeem en lichtmetalen 22-duimsvelgen met dubbele spaken en diamond-turned-afwerking.

Ook standaard is Configurable Dynamics, dat de bestuurder in staat stelt om de afstelling via het aanraakscherm aan te passen aan zijn individuele voorkeuren. In de Dynamic-modus is de gasrespons hoger, anticipeert de versnellingsbak op een sportievere rijstijl, is de ophanging stijver afgesteld en is de stuurbekrachtiging verminderd om de bestuurder meer feedback te geven.

De koetswerkkleuren zijn Corris Grey, Silicon Silver en Flux Silver. Die laatste is een unieke satijnafwerking die voorbehouden blijft aan de First Edition voor het eerste modeljaar. De kleur werd ontwikkeld in de Jaguar Land Rovers Special Vehicle-afdeling en aangebracht in het Technical Centre. De geavanceerde lak maakt gebruik van een onder vacuüm gemetalliseerd pigment, dat zowel licht als schaduw versterkt.

In een oogopslag
•    Twee kernmodellen: Velar en Velar R-Dynamic
•    Primeurs: Matrix Laser-ledkoplampen en uit- en inklapbare deurgrepen
•    Debuut van het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem met twee 10-duimshogeresolutieschermen met intuïtieve aanraakbediening
•    Diesel- en benzinemotoren met vier of zes cilinders en 180 tot 380 pk
•    Verbeterde prestaties, wendbaarheid en efficiëntie door een licht en stijf koetswerk, dat voor 81 procent uit aluminium bestaat
•    Adaptive Dynamics-schokdempers standaard op alle modellen
•    Luchtvering Standaard op de zescilindermodellen
•    Vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics en optioneel een actief sperdifferentieel achteraan
•    Baanbrekende tractietechnologieën zoals Terrain Response 2, All Terrain Progress Control, Low Traction Launch, Hill Descent Control en Gradient Release Control
•    Sleepvermogen tot 2.500 kg en het sleepassistentiesysteem  Advanced Tow Assist bij het achteruitrijden
•    Volledig gamma geavanceerde veiligheidsvoorzieningen met autonome noodremhulp met voetgangerdetectie, verkeersdetectie bij achteruitrijden, slaperigheidsdetectie, actieve rijstrookassistent, rijstrookwaarschuwing, verkeersbordherkenning, adaptieve cruise control met fileassistent en intelligente noodremhulp, 360°-parkeerhulp en Park Assist
•    Exclusieve First Edition-versie
•    Leverbaar vanaf de zomer 2017
•    Vanafprijs: 57.300 euro

Laatst aangepast op maandag, 20 maart 2017 18:44