Virtuele museumbezoeken, Wheels & Things lijst er 7 op voor jullie die ze hebben bezocht of op hun lijst staan

maandag, 30 maart 2020 13:28
Virtuele museumbezoeken, Wheels & Things lijst er 7 op voor jullie die ze hebben bezocht of op hun lijst staan

In tijden van Corona moeten we ons genoodzaakt binnenshuis amuseren. Dus leek het me wel leuk om eens een lijstje te maken met automusea die je ook virtueel kan bezoeken. Door op de foto te klikken start je de virtuele tour. Een aantal van de tours zijn via Google Streetview, sommige zijn via de website van de constructeur.

Deze virtuele bezoeken kunnen jullie hopelijk voldoende triggeren om de musea op een later tijdstip ook echt te gaan bezoeken!

Laat ons van start gaan met Ferrari. Opgericht in 1929 als Scuderia Ferrari is Ferrari zeker niet het oudste merk, echter behoort Ferrari wel tot het selecte clubje merken met de hoogste naamsbekendheid. Gevestigd in Maranello Italië kan je uiteraard het museum ter plaatse bezoeken. Bij ons staat het zeker nog op de bucket list. Voorlopig doen we het even virtueel.

Ferrari Museum Virtual Tour Lamborghini

We blijven nog even in Italië en gaan een kijkje nemen bij Lamborghini, zij zijn opgericht in 1948 als Lamborghini traktor. In 1963 begon Ferruccio Lamborghini uit pure frustratie met de productie van sportwagens nadat zijn nieuw aangekochte Ferrari de vierde keer in één jaar aan de kant stond vanwege weer een panne.

Virtual tour Lamborghini museum Volvo

Even naar de andere kant van Europa naar Volvo. Het Zweedse Volvo is opgericht in 1927 door SKF (de rollager fabrikant). Volvo betekend dan ook ‘Ik Rol’. Loop even met ons mee.

Volvo Virtual Museum Tour Porsche

Porsche is het eerste museum in het lijstje dat we zelf al hebben bezocht en het is een absolute aanrader. Je kan HIER de link terugvinden. Porsche is opgericht in 1931 door Ferdinant Porsche in Stuttgart en is tot vandaag (op een paar uitschuivers na) zijn roeping als sportwagenfabrikant altijd trouw gebleven.

Porsche museum Virtual Tour Toyota

Ook bij Toyota kunnen we even binnenlopen in hun museum, om het effectief te gaan bezoeken ligt het voor de meesten onder ons wel iets te ver van huis vrees ik. Toyota is opgericht in 1933 door Kiichiro Toyoda dit nadat hij in 1929 eerst een reis doorheen Europa had gemaakt om te zien hoe de autofabrikanten de zaken hier aanpakten.

Toyota museum Virtual Tour

Een echt indrukwekkend museum! We hebben dit al bezocht (moet het artikel nog maken) en is net als Porsche en BMW meer dan de moeite van een bezoek waard. Het Mercedes museum ligt net als het Porsche museum in Stuttgart dus als je wil kan je deze beide perfect combineren.

Mercedes Museum Virtual Tour CITÉ DE L’AUTOMOBILE

Eentje dat al lang op mijn persoonlijke verlanglijst staat is het Franse museum Cité de l’automobile. Je vindt hier oa de Schlumpf collectie die de grootste verzameling Bugatti’s ter wereld bevat. Ook zij hebben een soort virtuele tour.

Museum Cité de l'automobile Virtual tour

www.wheels-and-things.com  

Laatst aangepast op maandag, 30 maart 2020 14:00