Skytec Group Ltd neemt traditioneel elektronicabedrijf LOEWE over

zondag, 05 januari 2020 13:27
Skytec Group Ltd neemt traditioneel elektronicabedrijf LOEWE over

Al bijna honderd jaar lang produceert het Duitse merk LOEWE toonaangevende tv-entertainmentsystemen met een sober design. LOEWE staat bekend om zijn piekfijne productie en heeft een aantal baanbrekende vernieuwingen op zijn palmares: de uitvinding van de drievoudige buis die voor het eerst in de radio-ontvanger Loewe OE333 werd gebruikt, de eerste kleuren-tv met stereogeluid en een van de eerste flatscreen-tv's (in 1998). Deze overname luidt een spannend nieuw hoofdstuk vol veelbelovende ontwikkelingen in.

Vanuit het hoofdkantoor in Kronach zegt CEO Vladislav Khabliev het als volgt: “We zijn verheugd dat we een nieuw hoofdstuk in het succesverhaal van LOEWE kunnen schrijven en dat we het merk internationaal naar een hoger niveau kunnen tillen in het segment van luxueuze, stijlvolle consumentenelektronica. LOEWE is het merk bij uitstek voor consumenten die waarde hechten aan een kenmerkende stijl met een iconisch, tijdloos design. Deze filosofie willen we in samenwerking met luxedesignlabels en premiumautomerken verder uitwerken. Daarbij is synergie met het verleden en de toekomst cruciaal. LOEWE slaagt erin om traditionele materialen naadloos in moderne producten met de meest geavanceerde technologie te verwerken.”

Skytec wil van het hoofdkantoor in Beieren het kloppende hart voor onderzoek en ontwikkeling maken. Khabliev leidt een nieuw team van creatieve en strategische geesten een spannend nieuw decennium in. In 2020 worden enkele bijzondere tv- en audionieuwigheden onthuld op de grootste vakbeurs voor consumentenelektronica ter wereld: IFA in Berlijn. Tijdens het Mobile World Congress lanceert het merk dan weer zijn gloednieuwe productcategorie: smartphones. Skytec kijkt ernaar uit om actief te worden in deze uitdagende sector met veel concurrentie.