Zenith Showcase exclusief in België: Zenith Defy Inventor

maandag, 16 december 2019 08:49
Zenith Showcase exclusief in België: Zenith Defy Inventor

Zenith claimt een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Zwitserse horloge-industrie met het meest nauwkeurige mechanische horloge ter wereld. Zenith maakt al meer dan 152 jaar mechanische horloges en produceert op dit moment ongeveer 40 verschillende complicaties.

De eerste automatische chronograaf van het huis, de El Primo uit 1969 is een Zwitsers horloge-legende geworden en wordt nog altijd genoemd en geroemd als pronkstuk van Zenith en zijn zoektocht naar precisie. Zenith heeft na fundamenteel onderzoek door het Defy Lab een nieuw mechanische uurwerkbeweging uitgevonden door een oscillator uit één stuk te bedenken, die de traditionele bevestiging/balans/wielassemblage vervangt. Het schommelt vijf keer vaker dan een standaard mechanische uurwerk.

Ongekende nauwkeurigheid

Het nieuwe één-component oscillator is flexibel en trilt daarom als een gehele eenheid met een opmerkelijke frequentie: 18 Hz, of 129600 vph (trillingen per uur). Het is gemaakt van monokristallijn silicium en vervangt het standaard 30-componenten regulerend mechanisme, waardoor montage, afstelling, testen en smering overbodig worden. De super hoge frequentie betekent een ongekende nauwkeurigheid. Het uurwerk is ongevoelig voor temperatuurwisselingen, zwaartekracht en magnetische velden en heeft maar liefst een gangreserve van 50 uur.

https://vanhoutteghem.com

Laatst aangepast op maandag, 16 december 2019 08:56